Offerte bewakingscamera

Tips & Informatie

Inbraakpreventie: 10 tips om een inbraak te voorkomen

Wist je dat er meer dan 250 keer per dag in Nederland wordt ingebroken. De kans is groot dat u hier zelf ook weleens mee te maken heeft gehad. Als dit zo is dan weet u hoe vervelend dit is. De schade, de nasleep maar zeker het gevoel dat uw spullen zijn aangeraakt en uw gevoel van veiligheid is aangetast. Inbraken kun je nooit helemaal voorkomen maar je kunt het inbrekers wel lastiger maken waardoor ze hopelijk jouw woning overslaan door de juiste inbraakpreventie. Wij hebben 10 tips om een inbraak te voorkomen op een rij gezet om het inbrekers lastiger te maken en jouw bewust te maken hoe je je woning beter kunt beveiligen

 

1.Zorg voor goede sloten op ramen en deuren

Het lijkt een inkopper maar inbrekers zijn u vaak een paar stappen voor. Zij weten precies welke technieken er beschikbaar zijn en hoe ze deze moeten omzeilen. Zorg daarom voor goedgekeurd hang en sluitwerk zodat je zeker weet dat deze up-to-date is.

2. Laat geen waardevolle spullen in zicht liggen.

Inbrekers slaan vaker hun slag als het donker is of als je niet thuis bent maar ze hebben vantevoren de situatie al bekeken. Waarschijnlijk zijn ze al één of meerder keren langs uw huis gelopen om te zien wat er te halen valt. Heeft u mooie (camera)apparatuur of veel electronica in beeld dan is dit voor inbrekers natuurlijk extra interessant. Probeer deze dus niet direct in zicht te zetten, ook overdag niet.

3. Laat je woning er bewoonbaar uitzien.

Zet tijdschakelaars op de lichten zodat er altijd licht brand als inbraakpreventie. Zeker in de winter of als je op vakantie gaat geeft u hiermee de indruk dat er iemand thuis is of kan zijn. Zet een bordje of kopje op tafel en zorg voor wat rondslingerend speelgoed.

4. Pas op met social media

We zijn tegenwoordig allemaal geneigd ons hele leven op social media te zetten. Vanavond naar een mooi concert? Een weekendje centerparcs of die heerlijke strandfoto’s van de vakantie. Doe dit pas nadat u weer thuis bent. Inbrekers gaan ook mee met hun tijd mee en houden social media nauwlettend in de gaten of u thuis bent of niet. U post de foto vanuit de bioscoop? Inbrekers weten direct hoe lang u wegblijft en slaan hun slag.

5. Hang bewakingscamera’s op.

Investeer in een goede beveiligscamera set. Uiteraard heeft u beelden zodra er wordt ingebroken die je aan de politie kunt overdragen maar een nog betere reden is dat camera’s preventief werken. Door het ophangen van bewakingscamera’s buiten jouw huis en zeker als je zorgt dat deze goed in zicht hangen bedenkt een inbreker wel een tweede keer voordat hij jouw huis aandoet

6. Alarminstallatie

Kies voor een alarminstallatie wel of niet in combinatie met camera’s. Een luid geluid als een inbreker uw woning inkomt zit hij natuurlijk niet op te wachten. De kans dat hij het hazenpad kiest is veel groter dan als er geen alarminstallatie aanwezig is. Ook hier geldt weer, plaats de sticker van de alarmbeveiliging goed in beeld. Voorkomen is beter dan genezen.

7. Zorg voor cameratoezicht

Heeft je al een camerasysteem maar gaat u bijvoorbeeld voor langere tijd weg of wilt je extra toezicht. Schakel dan extra toezicht in. Door middel van cameratoezicht op afstand houdt een centrale continu jouw woning in de gaten en kan direct de politie inschakelen als er iets verdachts gebeurt. Ook de alarminstallatie kunt u aansluiten op een centrale waardoor de centrale direct op de camera’s kan inloggen en zien wat er gebeurt.

8. Houd extra sleutels in de gaten

Leg allereerst niet zomaar ergens buiten uw huis een sleutel neer. Voordat u het heeft bedacht heeft de inbreker deze plek al gecontroleerd. U bent tenslotte niet de eerste bij wie dit gebeurt. Bedenk ook eens goed wie er allemaal sleutels heeft van uw huis. Over de jaren maakt u vaak sleutels bij en heeft u met iedereen nog wel goed contact? Zo niet is het misschien slim uw huis eens te voorzien van nieuwe sloten.

9.Kijk kritisch naar je woning

Ga voor je woning staan en bedenk hoe jij als inbreker naar jouw huis kijkt. Hoe beter je woning in zicht is hoe moeilijker het is voor een inbreker. Snoei bomen en heggen die het zicht op jouw woning verhinderen. Maar laat ook geen containers of grote ladders staan waardoor je het makkelijker maakt om naar dat kleine raampje te klimmen. En als dat raampje toch nooit open gaat, schroef het dan gewoon dicht zodat je zeker weet dat ze er niet in kunnen.

10.Buurtpreventie als inbraakpreventie

Samen sta je sterk. Start een buurt app en let op elkaars woningen. Haal elkaars post op of zet de container weg als de buren op vakantie zijn. Parkeer uw extra auto bij hen voor de deur en andersom om inbrekers het idee te geven dat er altijd iemand aanwezig is. En schakel elkaar direct in als je onraad ruikt.

Hopelijk als u deze inbraakpreventie tips toepast maakt u het inbrekers een stuk een moeilijker en laten ze uw woning links liggen.

Onze klanten zeggen:

J. vd Marel
J. vd Marel
Lees verder
Na een vervelende inbraak ben ik snel geholpen! Snel een passende offerte en dezelfde week nog de installatie
T. Yedic
T. Yedic
Lees verder
Het was lastig een betrouwbare partij te vinden. Gelukkig bood bewakingscamera kopen onafhankelijk advies. Ons kantoor is nu goed beveiligd voor een mooi bedrag per maand
Patricia Rietveld
Patricia Rietveld
Lees verder
Wij hebben een alarm en camerasysteem gekocht. We vonden het een fijn idee dat als wij weg zijn en het alarm gaat af dat we meteen zélf kunnen meekijken.

Bij camerasysteemkopen.nl bent u verzekerd van:

Vond u dit een handige tip? Deel 'm!

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen