Offerte bewakingscamera

Tips & Informatie

Wat is ICR in mijn beveiligingscamera?

Als er zich een situatie voordoet met weinig licht dan zal de camera overschakelen naar Infrarood licht om donkere beelden alsnog licht in beeld te krijgen. ICR oftwel Infrarood Cut removal speelt hierbij een grote rol.

Wat is ICR?

Gedurende de dag is er veel licht wat op de camera valt. Teveel licht kan zorgen voor slechte beelden en dus komt daar de ICR filter in beeld. De infrarood filter vind je tussen de lens en de sensor zoals je kunt zien op onderstaande afbeelding.

Wat is ICR in mijn beveiligingscamera?

Goedkope systemen hebben deze filter vaak niet waardoor de beelden of te licht zijn of te donker.

Heeft uw camera een dag en nacht functie dan gebeurt er bij weinig licht het volgende: Doordat de beelden donkere worden zal de filter zichzelf verwijderen. Hierdoor valt al het aanwezige licht op de sensor en zijn de beelden dus zo licht mogelijk, zelfs in het donker.

Waar kies ik voor?

Er zijn twee soorten modellen mogelijk, camera’s die de filter daadwerkelijk in de camera hebben en waarbij hij verdwijnt zodra het nodig is. Deze vindt u ook terug onder de noemer ’true day night’ En dan zijn er de beveiligingscamera’s die volgens dit principe werken maar waarbij het niet ‘echt’ gebeurt in de camera maar elektronisch. Deze camera’s krijgen dan de noemer ‘electronic day night’ In het laatste geval is de filter aan en uit te zetten in de systeeminstellingen van de camera

Als u de keuze heeft ga dan voor de ’true day night’ optie. Door de aanwezigheid van de echte filter krijgt u het beste resultaat.

Heeft u te maken met een plek waar ook overdag weinig licht is? Dan kunt u beter kiezen voor een camera met starlight technologie. Hierbij worden beelden langer weer gegevens in kleur, ook op de meer donkere plaatsen waardoor u een beter overzicht en beeld heeft.

 

Onze klanten zeggen:

J. vd Marel
J. vd Marel
Lees verder
Na een vervelende inbraak ben ik snel geholpen! Snel een passende offerte en dezelfde week nog de installatie
T. Yedic
T. Yedic
Lees verder
Het was lastig een betrouwbare partij te vinden. Gelukkig bood bewakingscamera kopen onafhankelijk advies. Ons kantoor is nu goed beveiligd voor een mooi bedrag per maand
Patricia Rietveld
Patricia Rietveld
Lees verder
Wij hebben een alarm en camerasysteem gekocht. We vonden het een fijn idee dat als wij weg zijn en het alarm gaat af dat we meteen zélf kunnen meekijken.

Bij camerasysteemkopen.nl bent u verzekerd van:

Vond u dit een handige tip? Deel 'm!

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen