Goed

★★★★★
Onlangs bij jullie een camerasysteem telefonisch gekocht. Ik werd zeer vriendelijk en professioneel geholpen. De installatie is zeer goed verlopen. Ik ben zeer tevreden over de camerabeelden. Ik zie wat ik wil zien.
- Legal van Engel

Echt 5 sterren waard.

★★★★★
Niet om te slijmen maar alles is goed. Je hebt altijd te maken met instellingsproblemen maar jullie hebben dat snel en kundig opgelost. Jullie zijn goed bereikbaar en denken met mij mee.
- De heer Kuik

Infrarood camera voor buiten. Hoe werkt nachtzicht?

Infrarood camera

Infrarood camera voor buiten

De meeste inbraken en incidenten vinden nog steeds plaats als het schemerig of donker is. Als je ervoor kiest om een camerasysteem om je huis te plaatsen is het belangrijk om bepaalde dingen goed te overdenken voordat je een keuze maakt. Eerder schreven we al over het belang van het kiezen voor een camera die echt geschikt is voor buiten. Dit zie je door te selecteren op de IP codering. Naar gelang hetgeen je wenst te bewaken of beveiligen is het belangrijk om te selecteren op nachtzicht oftewel een infrarood camera voor buiten.

Wat is infrarood?

Infrarood licht is voor mensen onzichtbaar, maar zorgt in combinatie met een infrarood gevoelige sensor voor een duidelijk en goed verlicht beeld gedurende de nacht. Iets wat erg belangrijk is. Hiermee zorg je ervoor dat de beelden ook duidelijk zijn als er in het donker zich iets voordoet rond je woning. Als er onvoldoende licht is dan schakelt de camera over op infrarood verlichting. Deze verlichting zul je echter niet terugzien op de opname van de camera. Omdat het bij lichte ruimtes niet wordt ingeschakeld kun je deze camera’s zowel in het donker als in het licht gebruiken.

Infrarood bereik bewakingscamera

Kies je voor een dome camera dan is de kans groot dat je er meerdere hebt en hetgeen je wilt beveiligen zich niet al te ver van de cameralens bevindt. Het is bereik hoeft hierbij dus niet al te groot te zijn. Bulletcamera’s worden door ons vaak ingezet om een uitgang of poort te bewaken. In veel gevallen hangen ze aan een woning en richten ze zich op een verder bereik. In dit geval is het belangrijk dat het bereik van je infrarood licht groot genoeg is. Is dit niet het geval kan het zomaar zijn dat het beeld duidelijk en scherp is van dichtbij maar dat als er een incident buiten het bereik gebeurt deze ineens niet goed zichtbaar is op de camera.

Infrarood bereik beschikbaar

We hebben een wijde range van IR bereik beschikbaar van 10 meter tot en met wel 500 meter. Bedenk vooraf hoe ver je wilt dat er duidelijk zicht is in het donker.  Kies liever voor iets meer dan minder bereik zodat je altijd weet veilig te zitten.

Houd de infrarood bewakingscamera schoon

Zorg ervoor dat het glas wat voor de lens zit goed schoon is. Zit hier vuil of stof op of hangen er veel spinnenwebben voor dan kan het je nachtbeeld beïnvloeden. Het infrarood weerkaatst dan weer in het vuile glas waardoor het beeld er vlekkerig uit kan zien. Iets wat heel vervelend is als de vlek net voor het gedeelte zit wat gefilmd dient te worden. Controleer je beelden dus regelmatig als het donker is via de app of televisie. Doe dit alleen als het donker is, overdag kunnen deze vlekken namelijk geen invloed hebben op de beelden.

Wil je meer weten over infrarood of het bereik wat je zou moeten kiezen dan kun je altijd vrijblijven contact met ons opnemen.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen