fbpx

Goed

★★★★★
Onlangs bij jullie een camerasysteem telefonisch gekocht. Ik werd zeer vriendelijk en professioneel geholpen. De installatie is zeer goed verlopen. Ik ben zeer tevreden over de camerabeelden. Ik zie wat ik wil zien.
- Legal van Engel

Echt 5 sterren waard.

★★★★★
Niet om te slijmen maar alles is goed. Je hebt altijd te maken met instellingsproblemen maar jullie hebben dat snel en kundig opgelost. Jullie zijn goed bereikbaar en denken met mij mee.
- De heer Kuik

Moet ik mijn bewakingscamera buiten schoonmaken?

bewakingscamera buiten zicht

Heeft u bij ons een bewakingscamera gekocht met een minimale codering van IP66 dan is deze geschikt voor buiten. Deze IP codering geeft aan dat de camera weer en windproof is en dat stof of vuil geen kans hebben tot in de camera door te dringen. Vraagt u zich dan af of u de bewakingscamera buiten moet schoonmaken aan de binnenkant dan is het antwoord dan ook nee. De camera hoort aan de binnenkant schoon te blijven waardoor u geen problemen mag hebben met betrekking tot het zicht.

bullet bewakingscamera buiten hikvision
IP camera voor buiten

En de buitenkant van de bewakingscamera dan?

De buitenkant van de camera is een ander verhaal. Door regen, pollen en zand kan er een waas komen op het glas van de camera. Dit heeft direct invloed op het zicht van de lens en dus op het beeld wat u te zien krijgt. Het is dus belangrijk om via de app of met behulp van de recorder regelmatig te kijken of uw beelden nog scherp zijn. Is dit niet het geval raden wij aan om uw camera van buiten eens goed na te lopen en schoon te maken. Verwijder allereerst al het vuil en spinnenwebben die zich voor en om de camera hebben genesteld. Wilt u de lens schoonmaken? Gebruik dan speciale glas reinigingsdoekjes die niet te vochtig zijn en geen strepen achterlaten zoals een brillendoekje. Ook kunt u een zachte borstel gebruiken om de lens zachtjes schoon te maken. Borstel hier vervolgens ook de buitenkant van de camera schoon mee.

Heeft u een bullet camera? Houd er dan rekening mee dat door het schoonmaken de camera iets verschoven kan zijn. Controleer dus altijd na het schoonmaken de kijkhoek weer even of deze nog steeds goed staat.

Heeft u na het schoonmaken nog geen scherp zicht dan ligt het wellicht niet aan de lens. Controleer dan de camera op het volgende:

De kabels van de bewakingscamera

Controleer of alle kabels die in zicht zijn geen scheurtjes bevatten of zijn uitgedroogd. Dit laatste kan bijvoorbeeld door zonlicht veroorzaakt worden. Vervang indien nodig de kapotte kabels.

Afdichtingen van het camerasysteem

Kitranden kunnen schade oplopen door vorst. Hierdoor kunnen er scheurtjes ontstaan waardoor er ruimte ontstaat waar vocht doorheen kan komen. Dit kan eventueel voorkomen worden door een antivriesstift. Heeft u twijfels of de kitrand nog in tact is? Vervang deze dan door een nieuwe.

Heeft u nog steeds geen goed zicht terwijl u al deze stappen heeft doorlopen? U kunt altijd contact met ons opnemen zodat wij u verder kunnen helpen om weer scherp en veilig zicht te krijgen op uw bewakingscamera buiten.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll naar top