Offerte bewakingscamera

Tips & Informatie

Winkelbeveiliging waar moet je op letten?

Gelukkig maken al veel winkeliers gebruik van camerabewaking. Camera’s werken preventief en als er onverhoopt iets gebeurd dan heb je in ieder geval goede beelden. Toch? Of werkt deze winkelbeveiliging toch niet zoals je zou verwachten?

Vorig jaar kwam al in het nieuws dat de helft van de beveiligingscamera opnames niet te gebruiken zijn voor de politie. De reden hiervoor ligt bij meerdere dingen. Als je een voor winkelbeveiliging kiest, let dan op onderstaande punten om het ook echt nuttig te maken.

Waar moet je op letten bij winkelbeveiliging?

  1. Kwaliteit :Het spreekt misschien voor zich, maar een bewakingscamera van een specialistische leverancier biedt een hogere kwaliteit dan camera’s die in grote getale bij de bouwmarkt op de hoek te koop zijn. Je kunt dit verschil vaak terugzien in de beelden. Duurdere camera’s hebben vaak meer megapixels, hebben een betere infrarood functie en zijn  beter beschermd tegen vandalisme. Ook de opname apparatuur speelt een rol. Heeft u een camerasysteem van jaren geleden dan is de kans groot dat de beelden nog steeds worden opgenomen op een VHS videoband. Heeft u ook nog zo’n gedateerde recorder staan dan is het een goed idee om deze te updaten naar een variant van deze tijd die de beelden scherper opneemt.
  2. Soort camera’s :Let goed op de positie van de camera. In veel gevallen vangen de camera’s een te groot beeld met als gevolg dat de beelden van een persoon bij de voordeur of kassa helemaal niet meer scherp zijn. Beter is om voor bulletcamera’s te kiezen die op specifieke hoek gericht zijn zoals de kassa of een voordeur. Gebruik daarna dome camera’s om een breder beeld van de winkel te krijgen
  3. Positie camera’s: Als laatste is het van belang om de positie goed te controleren. Is echt wel elke hoe bedekt die bedekt moet worden? Zijn er geen dode hoeken? En is de positie wel goed afgesteld zodat er van de vloer tot het plafond beeld is.

De politie heeft vorig jaar al een oproep gedaan aan winkeliers om hun camera apparatuur na te laten kijken en de kwaliteit te controleren. Voldoet deze niet meer aan de hedendaagse kwaliteit? Laat deze dan vervangen.

Twijfelt u of uw beelden nog wel scherp genoeg zijn of dat de positie van de camera’s goed is? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Neem vandaag nog contact op voor een gesprek

 

Onze klanten zeggen:

J. vd Marel
J. vd Marel
Lees verder
Na een vervelende inbraak ben ik snel geholpen! Snel een passende offerte en dezelfde week nog de installatie
T. Yedic
T. Yedic
Lees verder
Het was lastig een betrouwbare partij te vinden. Gelukkig bood bewakingscamera kopen onafhankelijk advies. Ons kantoor is nu goed beveiligd voor een mooi bedrag per maand
Patricia Rietveld
Patricia Rietveld
Lees verder
Wij hebben een alarm en camerasysteem gekocht. We vonden het een fijn idee dat als wij weg zijn en het alarm gaat af dat we meteen zélf kunnen meekijken.

Bij camerasysteemkopen.nl bent u verzekerd van:

Vond u dit een handige tip? Deel 'm!

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen