Offerte bewakingscamera

Tips & Informatie

Wat is WDR en wat kun je ermee?

Wat is WDR en wat kunt u ermee? Hier leest u het allemaal!

Wide Dynamic Range (WDR) – Dynamic Range is het verschil in lichtniveau tussen de donkerste en de helderste plek in een bepaald camerabeeld. Op een zonnige dag met duidelijke schaduwen, is er een groot verschil tussen de lichtste en donkerste gebieden in het camerabeeld en dit heet breed dynamisch bereik. Bij een bewolkte dag waar schaduwen nauwelijks te zien zijn, dan praten we over een laag dynamisch bereik. Dit betekent dat een bewakingscamera lichte en donkere omstandigheden beter kan verwerken en de kwaliteit van het stilstaand beeld verbetert.

Wanneer heb ik een goede WDR functie nodig?

Ongunstige of wisselende lichtomstandigheden stellen op veel plaatsen de bewakingscamera’s voor uitdagingen. Donkere schaduwen door tegenlicht, zwak licht of volledige duisternis maken zulke videobeelden ongeschikt voor betrouwbare analyse. Juist bij 24-uurs bewaking of bij nachtelijke objectbeveiliging is het echter belangrijk dat camera’s uitgerust zijn met speciale technieken voor beeldverbetering met WDR.

WDR is een technologie waarbij het bereik van de IP camera’s wordt uitgebreid met een groter bereik tussen lichte en donkere gebieden. Er zijn verschillende manier om dynamisch bereik te vergroten. In de natuur zijn er dynamische bereiken die verder reiken dan de camera of het oog kan waarnemen. Een voorbeeld is wanneer je een foto wilt nemen van een persoon voor een helder raam. De persoon wordt goed belicht en daardoor wordt wat achter de persoon schuil gaat nog lichter. Het kan ook zo zijn dat de persoon onderbelicht wordt waardoor wat achter de persoon schuil gaat juist goed in beeld is. Het dynamisch bereik tussen persoon en de achtergrond is dan breder dan de camera aankan. Als u camerabeelden wilt met grote verschillen tussen licht en donker, zorg er dan voor als u een goed beeld wilt hebben dat u een camera aanschaft met een WDR functie.

WDR beveiligingscamera’s, hebben geen tegenlicht compensatie nodig om videobeelden te corrigeren.
Hoeveel WDR? Dat hangt af van twee factoren:

  • De plaats van de bewakingscamera
  • Wat je scherp in beeld wilt op die plaats.

Algemene stelregel: in steegjes, deuropeningen en poorten kies je als beste voor een bewakingscamera met een goede WDR. Het zijn plaatsen met veel lichtinval van buitenaf en weinig lichtinval binnenin. WDR wordt in decibel uitgedrukt maar er bestaat geen geijkte meetwijze. 120 Decibel bij fabrikant A is dus niet noodzakelijk hetzelfde als 120 decibel bij fabrikant B. Laat je bij je keuze van je bewakingscamera goed door ons adviseren.

Het is ook mogelijk om zelf een offerte samen te stellen aan de hand van de Uniview website.

Onze klanten zeggen:

J. vd Marel
J. vd Marel
Lees verder
Na een vervelende inbraak ben ik snel geholpen! Snel een passende offerte en dezelfde week nog de installatie
T. Yedic
T. Yedic
Lees verder
Het was lastig een betrouwbare partij te vinden. Gelukkig bood bewakingscamera kopen onafhankelijk advies. Ons kantoor is nu goed beveiligd voor een mooi bedrag per maand
Patricia Rietveld
Patricia Rietveld
Lees verder
Wij hebben een alarm en camerasysteem gekocht. We vonden het een fijn idee dat als wij weg zijn en het alarm gaat af dat we meteen zélf kunnen meekijken.

Bij camerasysteemkopen.nl bent u verzekerd van:

Vond u dit een handige tip? Deel 'm!

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen