Welke kabel gebruik ik voor mijn bewakingscamera’s?

aansluit kabel camerasysteem

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Welke kabel gebruik ik voor mijn bewakingscamera’s?

Een camerasysteem komt met een aantal kabels. Maar welke kabel gebruik je nu precies waarvoor? Het kan per set of camera verschillen welke kabels je nodig hebt. In deze korte uitleg vertellen we je welke kabels je nodig heb en voor welk systeem.

(Gecombineerde) Coax kabel

Als je kiest voor een bedraad camerasysteem moet je natuurlijk draden trekken naar de recorder om de beelden over te brengen. Dit doe je met een gecombineerde coax kabel. Deze kabel zorgt zowel voor de beeldoverdracht als voor de voeding (stroom) van de camera. De kabel heeft een BNC aansluiting zoals dit genoemd wordt waardoor je de camera niet apart op het stroomnet hoeft aan te sluiten. Iets wat je wel moet doen bij draadloze camera’s. Deze coax kabel komt in 10, 20, 30 of 40 meter. Wij leveren deze kabel niet standaard mee bij onze producten omdat wij niet weten hoeveel je nodig hebt. Vergeet deze kabels dus niet los bij te bestellen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][porto_product id=”1244″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][porto_product id=”1243″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][porto_product id=”1242″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][porto_product id=”1120″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

UTP Kabels

Bovenstaande coax kabels zijn eenvoudig en betrouwbaar maar in sommige gevallen kun je beter kiezen voor een UTP kabel. Bijvoorbeeld bij het verzenden cameratoezicht signaal over grote afstanden. UTP kabels zijn over het algemeen goedkoper dan coax kabels. Je kunt eenvoudig stekkers zetten aan een UTP kabel en de gaten die je eventueel moet boren zijn kleiner dan die van de coax kabel. Voor afstanden langer de 100 meter wordt een UTP kabel aangeraden. Om gebruik te maken van de UTP kabel heb je wel een Balun nodig, een omvormer van coax naar UTP

IP camera’s en UTP

IP-camera’s maken ook verbinding met behulp van UTP-bekabeling. De beveiligingscamera’s en recorders worden hiermee aangesloten op het netwerk. Deze hebben allebei een uniek IP adres. Bij HD IP camera’s en systemen is de techniek wat anders. De recorder haalt de beelden binnen. Dit gebeurt via het netwerk. De recorder kan ook opnemen en weergeven zoals andere recorders. Vervolgens haal je via de app, laptop of tablet de beelden binnen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][porto_product addlinks_pos=”wq_onimage” id=”1417″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][porto_product addlinks_pos=”wq_onimage” id=”1220″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Video Balun of connector

Een video balun maakt het  mogelijk een UTP kabel aan te sluiten op een coax of combikabel. De balun bestaat uit twee delen, 1 aan de kant van de camera en een aan de kant van de recorder. Tussendoor zit de UTP kabel. De stroom wordt hier mogelijk gemaakt met een adapter aan de kant van de recorder

Video baluns geven de mogelijkheid om meer kosteneffectief gestructureerde bekabeling technieken te gebruiken voor de aansluiting van beveiligingscamera aansluiting. En dat allemaal dankzij het gebruik van video baluns. Omdat met UTP installatie kan worden uitgevoerd over langere afstanden is het makkelijker dan coax-kabel en het bereikt zijn doel voor minder geld.

Een video balun verplaatst het signaal over een behoorlijke afstand, maar het model is verder passief. Dat betekent dat het signaal niet versterkt wordt. De maximale afstand is daardoor afhankelijk van de camera en de omgeving.

Doordat er meerder draden lopen in de UTP kun je 4 camera’s tegelijk op 1 kabel aansluiten. De voeding van de camera’s is gemakkelijk op te vangen met een extra voeding. Het is ideaal voor bewakingscamera’s die ver weg hangen of als er juist meerder dicht bij elkaar in de buurt hangen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ga je een camera bestellen en vraag je je af: Welke kabel gebruik ik voor mijn bewakingscamera’s? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij adviseren je graag.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *