Offerte bewakingscamera

Tips & Informatie

Welke kabel gebruik ik voor mijn bewakingscamera’s?

Welke camera kabel gebruik ik voor mijn bewakingscamera’s?

Een camerasysteem komt met een aantal kabels. Maar welke camera kabel dien je waarvoor te gebruiken? Het kan per set of camera verschillen welke kabels u nodig heeft. In deze korte uitleg vertellen we je welke kabels je nodig heb en voor welk systeem.

(Gecombineerde) Coax kabel

Als je kiest voor een bedraad camerasysteem moet je natuurlijk draden trekken naar de recorder om de beelden over te brengen. Dit doe je met een gecombineerde coax kabel. Deze kabel zorgt zowel voor de beeldoverdracht als voor de voeding (stroom) van de camera. De kabel heeft een BNC aansluiting zoals dit genoemd wordt waardoor de camera niet apart op het stroomnet hoeft te worden aangesloten. Iets wat u wel moet doen bij draadloze camera’s. Deze coax kabel komt in 10, 20, 30 of 40 meter. Wij leveren deze kabel niet standaard mee bij onze producten omdat wij niet weten hoeveel u nodig hebt. Vergeet deze kabels dus niet los bij te bestellen.

aansluitkabels camerasysteem

UTP Kabels

Bovenstaande coax kabels zijn eenvoudig en betrouwbaar maar in sommige gevallen kunt u beter kiezen voor een UTP kabel. Bijvoorbeeld bij het verzenden cameratoezicht signaal over grote afstanden. UTP kabels zijn over het algemeen goedkoper dan coax kabels. U kunt eenvoudig stekkers zetten aan een UTP kabel en de gaten die je eventueel moet boren zijn kleiner dan die van de coax kabel. Voor afstanden langer de 100 meter wordt een UTP kabel aangeraden. Om gebruik te maken van de UTP kabel heeft u wel een Balun nodig, een omvormer van coax naar UTP.

UTP op maat maken

IP camera’s en UTP

IP-camera’s maken ook verbinding met behulp van UTP-bekabeling. De beveiligingscamera’s en recorders worden hiermee aangesloten op het netwerk. Deze hebben allebei een uniek IP adres. Bij HD IP camera’s en systemen is de techniek wat anders. De recorder haalt de beelden binnen. Dit gebeurt via het netwerk. De recorder kan ook opnemen en weergeven zoals andere recorders. Vervolgens haalt via de app, laptop of tablet de beelden binnen.

Video Balun of connector

Een video balun maakt het  mogelijk een UTP kabel aan te sluiten op een coax of combikabel. De balun bestaat uit twee delen, 1 aan de kant van de camera en een aan de kant van de recorder. Tussendoor zit de UTP kabel. De stroom wordt hier mogelijk gemaakt met een adapter aan de kant van de recorder. Een video balun verplaatst het signaal over een behoorlijke afstand, maar het model is verder passief. Dat betekent dat het signaal niet versterkt wordt. De maximale afstand is daardoor afhankelijk van de camera en de omgeving.

kabel en utp aansluiting

 

Doordat er meerder draden lopen in de UTP kun je 4 camera’s tegelijk op 1 kabel aansluiten. De voeding van de camera’s is gemakkelijk op te vangen met een extra voeding. Het is ideaal voor bewakingscamera’s die ver weg hangen of als er juist meerdere dicht bij elkaar in de buurt hangen.

Ga je een camera bestellen en vraag je je af: Welke kabel gebruik ik voor mijn bewakingscamera‘s? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij adviseren je graag.

 

Onze klanten zeggen:

J. vd Marel
J. vd Marel
Lees verder
Na een vervelende inbraak ben ik snel geholpen! Snel een passende offerte en dezelfde week nog de installatie
T. Yedic
T. Yedic
Lees verder
Het was lastig een betrouwbare partij te vinden. Gelukkig bood bewakingscamera kopen onafhankelijk advies. Ons kantoor is nu goed beveiligd voor een mooi bedrag per maand
Patricia Rietveld
Patricia Rietveld
Lees verder
Wij hebben een alarm en camerasysteem gekocht. We vonden het een fijn idee dat als wij weg zijn en het alarm gaat af dat we meteen zélf kunnen meekijken.

Bij camerasysteemkopen.nl bent u verzekerd van:

Vond u dit een handige tip? Deel 'm!

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen