Offerte bewakingscamera

Tips & Informatie

Wat is starlight camera technologie?

Soms heb je te maken met plekken die slecht verlicht zijn. Hoe ga je hier dan mee om om toch duidelijke beelden te krijgen. Er zijn verschillende specificaties waar u op kunt letten bij de aanschaf van uw camerasysteem of deze geschikt is voor filmen in het donker. Kiest u in dit geval voor een infrarood camera of een starlight camera?

Wat is infrarood belichting?

Voor mensen is infrarood licht niet zichtbaar, maar in combinatie met een infrarood gevoelige sensor zorgt deze er voor dat er duidelijk en goed verlicht beeld is als het donker wordt. Beveiligingscamera’s schakelen automatisch over op infrarood nachtzicht als er onvoldoende licht beschikbaar is om zonder deze verlichting te filmen. Met infrarood nachtzicht kun je camerabewaking in zowel donkere als lichte ruimtes toepassen. Infrarood licht kan zowel in de lens verwerkt zitten als ernaast. In sommige gevallen kan het infrarood licht weerkaatsen en het beeld wazig maken. Wilt u dit ten allen tijden voorkomen kies dan voor een camera met EXIR In het geval van EXIR zit de infrarood sensor naast de opnamelens en kan er geen weerkaatsing plaatsvinden.

Wat is een Starlight camera?

Het grote nadeel van infrarood is dat naarmate het donkerder wordt het beeld steeds meer in zwart wit zichtbaar wordt. Hoe langer er bij licht en dus in kleur gefilmd wordt des te langer de details zichtbaar blijven. Kleuren van auto’s, kleding of haarkleur zijn dan zichtbaar. Heeft uw persoonlijke situatie hier behoefte aan dan kiest u voor een camera met starlight technologie.

Hoe werkt starlight?

Het formaat van een starlight beeldsensor is groter dan die van een gewone bewakingscamera. Een starlight beveiligingscamera heeft een lager sluitertijd waardoor er meer licht op de sensor komt en er dus (langer) een kleurenbeeld kan worden weergegeven. Hieronder kunt u het verschil zien tussen standaard infrarood bereik VS starlight technologie

Starlight

Starlight is een vrij nieuwe technologie is dus niet beschikbaar voor elke camera. Onze range beveiligingscamera’s van Tiandy hebben in de meeste gevallen wel starlight technologie. Je vind dit terug in de omschrijving en of titel of dit het geval is.

 

Onze klanten zeggen:

J. vd Marel
J. vd Marel
Lees verder
Na een vervelende inbraak ben ik snel geholpen! Snel een passende offerte en dezelfde week nog de installatie
T. Yedic
T. Yedic
Lees verder
Het was lastig een betrouwbare partij te vinden. Gelukkig bood bewakingscamera kopen onafhankelijk advies. Ons kantoor is nu goed beveiligd voor een mooi bedrag per maand
Patricia Rietveld
Patricia Rietveld
Lees verder
Wij hebben een alarm en camerasysteem gekocht. We vonden het een fijn idee dat als wij weg zijn en het alarm gaat af dat we meteen zélf kunnen meekijken.

Bij camerasysteemkopen.nl bent u verzekerd van:

Vond u dit een handige tip? Deel 'm!

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen