Goed

★★★★★
Onlangs bij jullie een camerasysteem telefonisch gekocht. Ik werd zeer vriendelijk en professioneel geholpen. De installatie is zeer goed verlopen. Ik ben zeer tevreden over de camerabeelden. Ik zie wat ik wil zien.
- Legal van Engel

Echt 5 sterren waard.

★★★★★
Niet om te slijmen maar alles is goed. Je hebt altijd te maken met instellingsproblemen maar jullie hebben dat snel en kundig opgelost. Jullie zijn goed bereikbaar en denken met mij mee.
- De heer Kuik

analoge bewakingscamera of IP camera. Het verschil uitgelegd!

analoge set

Als je eenmaal op zoek gaat naar een camerasysteem voor thuis, buiten of voor je bedrijf dan kom je direct de termen analoge bewakingscamera of IP camera tegen. Maar wat is nu het verschil en waarom zou je voor de ene of andere optie kiezen.

Wat is een IP camera?

IP-Dome-camera SF-IPDM934-2WEen IP camera zend een digitaal signaal uit en kan hierdoor direct op een netwerk worden aangesloten. Elke IP camera heeft een eigen uniek IP adres adres. Hiermee communiceert de camera met de NVR (netwerk video recorder), het netwerk of je telefoon of laptop. IP camera’s hebben een hoge resolutie waardoor je scherpe en duidelijke beelden krijgt. Daarbij hebben ze een hoge lichtgevoeligheid waardoor het langer duurt voordat ze overschakelen op infrarood zicht (nachtzicht)

Voordelen van IP camera’s

– Hoge beeldkwaliteit/ resolutie
– Hoge lichtgevoeligheid

Nadelen van IP camera’s

– Lastiger te installeren
– Gevoeliger voor hacken en storingen

Wat is een analoge bewakingscamera?

analoge bewakingscamera of IP camera. Het verschil uitgelegd!

Analoge bewakingscamera’s bestaan al heel lang. Ondanks dat het de oudste techniek is dit nog steeds de meest gebruikte techniek. Analoge systemen zijn namelijk nog steeds het meest stabiel en minst foutgevoelig.

Een analoog systeem sluit je aan met een coax kabel op een DVR recorder. Deze recorder zet de beelden om van analoog naar digitale beelden. Hierdoor zijn de beelden te bekijken op een beeldscherm. De beeldkwaliteit is lager dan bij IP camera’s maar de aanschafkosten liggen wel lager.

 

Voordelen van analoge bewakingscamera’s

– Snel aan te sluiten (plug&play)
– Goedkoper in aanschaf

– Stabiel en minder storingsgevoelig

Nadelen van analoge camera’s

– Lage resolutie
– Ouderwets systeem

Advies nodig?

Afhankelijk van de situatie kunnen wij je adviseren of de keuze van een analoog of IP systeem beter past. Je kunt gebruik maken van onze keuzehulp maar kunt ook altijd telefonisch contact met ons opnemen met al je vragen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen