Offerte bewakingscamera

Tips & Informatie

analoge bewakingscamera of IP camera. Het verschil uitgelegd!

Als je eenmaal op zoek gaat naar een camerasysteem voor thuis, buiten of voor je bedrijf dan kom je direct de termen analoge bewakingscamera of IP camera tegen. Maar wat is nu het verschil en waarom zou je voor de ene of andere optie kiezen.

Wat is een IP camera?

IP-Dome-camera SF-IPDM934-2WEen IP camera zend een digitaal signaal uit en kan hierdoor direct op een netwerk worden aangesloten. Elke IP camera heeft een eigen uniek IP adres adres. Hiermee communiceert de camera met de NVR (netwerk video recorder), het netwerk of je telefoon of laptop. IP camera’s hebben een hoge resolutie waardoor je scherpe en duidelijke beelden krijgt. Daarbij hebben ze een hoge lichtgevoeligheid waardoor het langer duurt voordat ze overschakelen op infrarood zicht (nachtzicht)

Voordelen van IP camera’s

– Hoge beeldkwaliteit/ resolutie
– Hoge lichtgevoeligheid

Nadelen van IP camera’s

– Lastiger te installeren
– Gevoeliger voor hacken en storingen

Wat is een analoge bewakingscamera?

analoge bewakingscamera of IP camera. Het verschil uitgelegd!

Analoge bewakingscamera’s bestaan al heel lang. Ondanks dat het de oudste techniek is dit nog steeds de meest gebruikte techniek. Analoge systemen zijn namelijk nog steeds het meest stabiel en minst foutgevoelig.

Een analoog systeem sluit je aan met een coax kabel op een DVR recorder. Deze recorder zet de beelden om van analoog naar digitale beelden. Hierdoor zijn de beelden te bekijken op een beeldscherm. De beeldkwaliteit is lager dan bij IP camera’s maar de aanschafkosten liggen wel lager.

 

Voordelen van analoge bewakingscamera’s

– Snel aan te sluiten (plug&play)
– Goedkoper in aanschaf

– Stabiel en minder storingsgevoelig

Nadelen van analoge camera’s

– Lage resolutie
– Ouderwets systeem

Advies nodig?

Afhankelijk van de situatie kunnen wij je adviseren of de keuze van een analoog of IP systeem beter past. Je kunt gebruik maken van onze keuzehulp maar kunt ook altijd telefonisch contact met ons opnemen met al je vragen.

Onze klanten zeggen:

J. vd Marel
J. vd Marel
Lees verder
Na een vervelende inbraak ben ik snel geholpen! Snel een passende offerte en dezelfde week nog de installatie
T. Yedic
T. Yedic
Lees verder
Het was lastig een betrouwbare partij te vinden. Gelukkig bood bewakingscamera kopen onafhankelijk advies. Ons kantoor is nu goed beveiligd voor een mooi bedrag per maand
Patricia Rietveld
Patricia Rietveld
Lees verder
Wij hebben een alarm en camerasysteem gekocht. We vonden het een fijn idee dat als wij weg zijn en het alarm gaat af dat we meteen zélf kunnen meekijken.

Bij camerasysteemkopen.nl bent u verzekerd van:

Vond u dit een handige tip? Deel 'm!

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen