Wat is een DVR of NVR recorder?

Verschik DVR NVR
bron: learncctv

Een beveiligingscamera is een apparaat dat er voor zorgt dat er beelden worden opgenomen en overgezet naar een DVR, NVR of SD kaart. Je wilt natuurlijk toegang hebben tot de beelden die de camera heeft vastgelegd, hiervoor heb je één van deze systemen nodig.

 

DVR – Digital Video recorder

Een DVR systeem heb je nodig als je gebruik wilt maken van analoge camera’s. Deze camera verstuurd een analoog signaal.  Dit moet worden omgezet tot een digitaal signaal.De analoge oftewel bedraadde camera wordt via een coax kabel verbonden met de DVR.

Alleen als de beelden zijn omgezet kun je ze namelijk bekijken op je tv of op je laptop

NVR recorder- Network Video recorder

IP camera’s worden aangesloten op een NVR recorder met een netwerkkabel (of UTP kabel)

Het beeld van een IP camera is al digitaal. Deze hoeft dus niet te worden omgezet zoals wel bij een analoge camera het geval is.
Je kunt er ook voor kiezen om de NVR recorder over te slaan. De beelden kun je opnemen via een SD kaart in de camera. Ook kun je de beelden sturen naar een lokaal netwerk. Kies je voor de opslag in een SD kaart dan heb je deze sneller geïnstalleerd en blijven je kosten lager. Helaas is de opname tijd ook wel een stuk korter en is kunnen er zich meer storingen voordoen dan bij een NVR.

Camerabeelden bekijken via internet of een app

Of je nu kiest voor een analoog systeem met een DVR of een IP camera met een NVR recorder of SD kaart, in beide gevallen kun je de beelden bekijken via een app op je telefoon of tablet of via internet. Het enige verschil is de manier van instellen.

Bij een IP camera systeem kan de camera de beelden direct vanaf de camera naar internet sturen.

Bij een analoge camera met DVR gaan de beelden altijd eerst naar de DVR voordat deze naar internet kunnen worden gestuurd omdat deze eerst moeten worden omgezet.
In onze webshop hebben we een groot assortiment aan analoge maar ook IP camera’s. Bij onze complete sets hebben wij daar uiteraard al de juiste recorder bijgevoegd.