Offerte bewakingscamera

Tips & Informatie

Wat is de beste keuze, een Alarmsysteem of een Camerasysteem?

Het is een veelvoorkomende vraag: “Wanneer kies ik voor een alarmsysteem en wanneer kies ik voor een camerasysteem?” Eenvoudig te beantwoorden is deze vraag niet, het ligt niet alleen aan je gevoel maar zeker ook aan de situatie. We gaan hieronder de grootste verschillen proberen duidelijk uitleggen.

Beste beveiligingscamera

Wanneer je een beveiligingscamera wilt kies dan in direct voor de best mogelijke beveiligingscamera. Besparen op beveiligingsapparatuur is nooit een goed idee en kan je duur komen te staan. Maar wat is dan de juiste camera?

 • De beveiligingscamera heeft een voldoende sterke WDR functie
 • De beveiligingscamera heeft PoE
 • De beveiligingscamera heeft voldoende Megapixels
 • Heeft de camera optie tot geluidsopnames?

En zo zijn er nog talloze bijzonderheden waar je rekening mee moet houden wanneer je een beveiligingscamera aanschaft. Wij kunnen wanneer we op locatie zijn een goed advies geven over de juiste beveiligingscamera voor helemaal op maat op jouw situatie.

Waarom kiezen voor een beveiligingscamera?

Je bent bezig om je gezin of locatie te beveiligen. Een van de eerste vragen die je jezelf stelt is; “Wat nou als er wordt ingebroken?” Je wilt natuurlijk voorkomen dat er wordt ingebroken en dat voorkomen is nu juist in dit artikel waar het om gaat. Preventie van inbraak doe je door het onaantrekkelijk te maken voor een inbreker om in te breken. Een van die manieren is door een professioneel camerasysteem op te hangen, want… Wordt jij graag gefilmd wanneer je iets doet wat niet mag? Nee, een inbreker ook niet!

Het beste alarmsysteem

Wil je behalve een inbreker afschrikken, maar het ook extra lastig maken voor een inbreker om ongezien in jouw woning of locatie in te breken? Dan heb je zeker een alarmsysteem nodig. Een alarmsysteem kies je, net als een camerasysteem, niet zomaar. Een alarmsysteem wordt niet alleen geplaatst op basis van je locatie of woning maar juist ook samengesteld op basis van jouw wensen en eisen. Een alarmsysteem kan ook worden gebruikt als smart home systeem. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch openen van de poort als je thuiskomt, de lampen op schema laten aangaan maar ook dat alle lampen aangaan wanneer het alarm afgaat.

Ook belangrijk is dat je goed weet welke ramen en deur je wel, of juist niet wilt beveiligen. Zo is het beveiligen van de slaapkamerdeur naar de hal volstrekte onzin en het beveiligen van het balkon naar je slaapkamer weer noodzakelijk. Wij kunnen hierin uiteraard adviseren en ook dit valt onder ons maatwerk.

Welke onderdelen zitten er in een alarmsysteem?

 • Hub (centrale)
 • Magneetcontacten
 • Bewegingsmelders
 • PIRCams
 • Rookmelders
 • Slimme stekkers
 • Waterlek detectie
 • Binnensirene
 • Buitensirene

Vaak is het samenstellen van een systeem met een adviseur snel gebeurd. Er zal tijdens het gesprek met de adviseur vooral gekeken worden naar de wensen van jou als klant. De adviseur bespreekt daarna de mogelijkheden van het alarmsysteem in combinatie met je wensen.

Een alarmsysteem in combinatie met een camerasysteem

Uiteraard is het nog beter wanneer je niet alleen een camera- maar ook een alarmsysteem hebt. Waarom? Wij leggen het je uit. Er zijn verschillende soorten inbrekers. Je hebt de gelegenheidsdief, deze pikt wanneer het hem of haar op het pad komt en de wat professionelere dief. Dit zijn de mensen die posten bij je woning en wachten tot jij en de rest van je huisgenoten weg zijn en soms… wachten ze daar ook niet op maar breken ze in terwijl je thuis bent maar gewoon slaapt. Best eng vinden wij.

Beveiligingsmaatregelen

Gelukkig is hier wel iets aan te doen. Wanneer je een beveiligingscamera hebt hangen dan schrikt dit al af maar een petje of bivakmuts is snel opgezet en weer verstopt. Daarentegen, wanneer dieven dan toch willen inbreken dan is het een veilig gevoel dat dit het alarmsysteem zal doen laten afgaan  en hiermee jou en de buren direct op de hoogte te stellen. Met het alarmsysteem van Hikvision de AX-Pro is het zelfs mogelijk om dan meteen een snapshot te krijgen van je camera’s wanneer er een bepaalde zone afgaat. Wel zo handig, want dan weet je direct of het een vals alarm is of dat er echt wat aan de hand is.

Vrijblijvende afspraak maken

Al met al zijn er veel mogelijkheden om een huis extra goed te beveiligen. Wil jij ook meer weten en onze producten eerst eens in het echt zien? Dat is geen probleem. Wij komen graag bij je langs, demonstreren onze producten en de adviseur legt alles nog eens goed uit. Heb je dan nog vragen dan kun je die meteen stellen aan je adviseur.

Onze klanten zeggen:

J. vd Marel
J. vd Marel
Lees verder
Na een vervelende inbraak ben ik snel geholpen! Snel een passende offerte en dezelfde week nog de installatie
T. Yedic
T. Yedic
Lees verder
Het was lastig een betrouwbare partij te vinden. Gelukkig bood bewakingscamera kopen onafhankelijk advies. Ons kantoor is nu goed beveiligd voor een mooi bedrag per maand
Patricia Rietveld
Patricia Rietveld
Lees verder
Wij hebben een alarm en camerasysteem gekocht. We vonden het een fijn idee dat als wij weg zijn en het alarm gaat af dat we meteen zélf kunnen meekijken.

Bij camerasysteemkopen.nl bent u verzekerd van:

Vond u dit een handige tip? Deel 'm!

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Scroll naar boven

Direct een gratis offerte aanvragen