Offerte bewakingscamera

Tips & Informatie

Hoe kan ik een inbraak voorkomen?

In de winter wordt er veel ingebroken. Het is vroeg donker en er lopen weinig mensen op straat. Een mooi moment om toe te slaan. Wij zien ook altijd de vraag naar camera’s toenemen in de winter want ja, wie breekt er nu in de zomer? Of is dit niet helemaal waar?

Inbreken in de zomer

Deze maand kwam er in het nieuws dat de inbraken in de zomer veel meer toenemen dan dat we in eerste instantie zouden verwachten. Het AD publiceerde het artikel: Waar slaan inbrekers toe in de zomer? Hierin lezen we dat er in de zomer daadwerkelijk een piek is op inbraakgebied. Het meeste opzienbarende is dat die stijging voornamelijk plaatsvindt in de middelgrote gemeentes en dat grote steden zoals Rotterdam, Utrecht en Amsterdam hier weinig mee te maken hebben.

De reden dat de inbraken in de zomer toenemen heeft alles met vakantie te maken. Inbrekers gaan vaak goed georganiseerd te werk en weten dat u voor langere tijd weg bent. Dit omdat ze de woning al langer in de gaten houden en hebben gezien dat u bent vertrokken met koffers. De kans dat u met vakantie bent en er ingebroken wordt is dan ook groot.

Inbraak voorkomen

Ondanks dat we sinds 2012 een daling zien in het aantal woninginbraken wordt er nog steeds elke 12 minuten ingebroken! De zomer is hier dus helaas ook een piekmoment in. Uiteraard kunt u een goed camerasysteem ophangen en een alarmsysteem installeren. Dit zorgt ervoor dat u woning al wordt overgeslagen juist omdat er camera’s hangen maar kan er ook voor zorgen dat de daders worden gepakt mocht er wel zijn ingebroken. Zorg er ook voor dat uw woning er bewoond uit ziet, ook als u er niet bent. Meer tips hoe dit aan te pakken leest u in ons artikel over 10 tips om een inbraak te voorkomen

Onze klanten zeggen:

J. vd Marel
J. vd Marel
Lees verder
Na een vervelende inbraak ben ik snel geholpen! Snel een passende offerte en dezelfde week nog de installatie
T. Yedic
T. Yedic
Lees verder
Het was lastig een betrouwbare partij te vinden. Gelukkig bood bewakingscamera kopen onafhankelijk advies. Ons kantoor is nu goed beveiligd voor een mooi bedrag per maand
Patricia Rietveld
Patricia Rietveld
Lees verder
Wij hebben een alarm en camerasysteem gekocht. We vonden het een fijn idee dat als wij weg zijn en het alarm gaat af dat we meteen zélf kunnen meekijken.

Bij camerasysteemkopen.nl bent u verzekerd van:

Vond u dit een handige tip? Deel 'm!

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen