Goed

★★★★★
Onlangs bij jullie een camerasysteem telefonisch gekocht. Ik werd zeer vriendelijk en professioneel geholpen. De installatie is zeer goed verlopen. Ik ben zeer tevreden over de camerabeelden. Ik zie wat ik wil zien.
- Legal van Engel

Echt 5 sterren waard.

★★★★★
Niet om te slijmen maar alles is goed. Je hebt altijd te maken met instellingsproblemen maar jullie hebben dat snel en kundig opgelost. Jullie zijn goed bereikbaar en denken met mij mee.
- De heer Kuik

Waar moet ik op letten bij het plaatsen van een beveiligingscamera?

Waar moet ik een Beveiligingscamera plaatsen

Bij het installeren krijgen wij vaak de vraag of een camera heel gericht op de voordeur moet staan of juist niet? Een reden dat wij altijd langskomen bij klanten is omdat elke situatie anders is en we dan ook niet van een afstand durven zeggen of een camera gericht op de voordeur een goed idee is of niet.

Over het algemeen geldt dat we bij een normale woning kiezen voor 2 dome camera’s aan weerszijden van de deur. Deze stellen we zo in dat de camerabeelden elkaar overlappen. Je ziet iemand dan aan komen lopen maar ook wanneer iemand voor je deur staat.

Heeft u een winkel of bedrijf dan kiezen we vaak wel om een camera specifiek te richten op de deur. In dat geval kiezen we vaak voor een bullet camera. Deze kun je heel specifiek richten op een bepaald doel. Juist bij winkelend publiek is dit gerichte zicht vaak fijn om goede beelden te verkrijgen.

Waar moet u op letten bij het plaatsen van een beveiligingscamera?

Plaats de camera in een hoek

Elke bewakingscamera  heeft een eigen kijkhoek. Waar je de camera plaatst bepaald dus samen met de kijkhoek welk gedeelte je ziet van de omgeving. Hoe groter de kijkhoek, hoe meer overzicht. Plaats een camera in een hoek en je overziet veel meer dan dat je deze langs een muur plaatst.

Plaats de camera op de juiste hoogte

De meeste camera’s leveren het beste werk op 2,5 tot 3 meter hoogte. Het wil niet zeggen dat hoe hoger de camera wordt geplaatst hoe beter het beeld is. Als de beveiligingscamera te hoog wordt geplaatst dan dan filmt hij teveel van bovenaf waardoor belangrijke beelden zoals gezichten gemist kunnen worden. Hang je camera ook weer niet te laag. Hoe lager de beveiligingscamera hangt hoe eerder hij ook gesaboteerd kan worden.

Plaatsen van een beveiligingscamera: Let op zon en lichtinval

Kijk voordat je de camera ophangt goed waar het licht vandaan komt en hoe de zon inval is. Door te direct zonlicht op de cameralens kan deze een reflectie krijgen en geen duidelijk beeld geven. Controleer dit goed voordat je de camera’s ophangt.

Maak gebruik van je camerasysteem

Het mooie van een camerasysteem is dat hij preventief werkt. Doe dus niet je best om de camera’s weg te moffelen maar hang ze in het zicht. Laat een inbreker of een ander kwaadwillend persoon zich twee keer bedenken bij het zien van de camera.

Houd je aan de regels

Helaas zijn er ook regels verbonden aan het filmen van mensen, zeker in winkels zijn er regels waar je over na dient te denken zoals het plaatsen van bewakingscamera’s in en bij paskamers. Maar zo zijn er ook regels over cameragebruik op de openbare weg, werkvloer of bij je woning. Op de website van de Rijksoverheid is hier meer informatie te vinden.

Zoals je ziet zijn er wat punten waar je goed over na moet denken voordat je een camerasysteem plaatst. Op zoek naar passend advies? Wij komen vrijblijvend bij u langs. Neem vandaag nog contact op

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen