Goed

★★★★★
Onlangs bij jullie een camerasysteem telefonisch gekocht. Ik werd zeer vriendelijk en professioneel geholpen. De installatie is zeer goed verlopen. Ik ben zeer tevreden over de camerabeelden. Ik zie wat ik wil zien.
- Legal van Engel

Echt 5 sterren waard.

★★★★★
Niet om te slijmen maar alles is goed. Je hebt altijd te maken met instellingsproblemen maar jullie hebben dat snel en kundig opgelost. Jullie zijn goed bereikbaar en denken met mij mee.
- De heer Kuik

Hoeveel megapixels (MP) heb ik nodig? 2MP of 5MP?

Hoeveel megapixels heb ik nodig

Laten we eerst bij het begin beginnen. Wat is een megapixel?

Hoe ontrafelen we het megapixel-mysterie.
De term megapixel is een eenheid die de hoeveelheid pixels aanduidt waaruit een beeld bestaat. Een pixel is een piepklein puntje op een digitaal beeld. Bij het maken van de videobeelden zet de sensor van je videocamera het licht dat hij opvangt om in elektrische signalen. Aan de hand van deze signalen bepaalt de beeldprocessor welke kleur elke pixel krijgt. Deze “collage” van alle pixels samen vormt de gemaakte videobeelden.

Een megapixel betekent dat de sensor 1 miljoen pixels bevat. Een sensor met 10 megapixels heeft dus 10.000.000 pixels. Het aantal megapixels ook wel MP of Mpx genoemd is te vergelijken met de resolutie van een computerbeeldscherm. Deze “lichtpuntjes” hebben ieder een andere kleur, en vormen gezamenlijk het beeld. Hoe meer megapixels, hoe gedetailleerder en scherper het beeld. Dit komt omdat meer pixels een kleur krijgen. Toch is meer pixels niet altijd beter. Dat komt omdat de scherpte van het zicht van je ogen te vergelijken is met een resolutie van 12 megapixel.

Zijn megapixels altijd belangrijk?

Er zijn verschillende resoluties te verkrijgen op de markt, denk bijvoorbeeld aan 1 MP, 2 MP, 4MP, 6 MP of 8MP. Toch is niet alleen het aantal megapixel belangrijk voor optimaal beeldresultaat. Ook zijn de factoren van bijvoorbeeld nachtzicht, de Image Sensor of de software op de beveiligingscamera van belang.
Er zijn twee grote voordelen van meer megapixels. Het eerste voordeel is dat de data die verzameld wordt door de lichtgevoelige cellen, nauwkeuriger wordt opgeslagen omdat er meer pixels zijn die licht kunnen registeren.

Vergroten van beelden? Neem meer megapixels!

Het tweede grote voordeel van een groot aantal megapixels is dat je in staat ben om de beelden te vergroten, zonder dat hierbij kwaliteitsverlies ziet optreden.
Kijkt u bij de keuze van geschikte camera’s vooral verder dan het aantal megapixels. Laat uw keuze vooral bepalen door het beoogde doel. In vrijwel alle situaties is de juiste cameraprojectering het vinden van een balans tussen behoefte (o.a. doel en lichtomstandigheden) en prijs, de megapixels zijn niet zaligmakend.
Wij adviseren u graag met welke camera en welke megapixels u het beste nodig heeft in uw situatie.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen