Offerte bewakingscamera

Tips & Informatie

Megapixel, resolutie en kijkhoek camera uitgelegd

Wanneer u overgaat tot de aanschaf van een bewakingscamera vliegen u ineens heel wat specificaties om de oren, en zeker wat betreft de lensen. Wat betekenen de verschillende specs en welke zijn er voor u van belang? De lenzen van een camerasysteem zijn erg belangrijk. Om te bepalen welke lens u nodig heeft is het belangrijk dat u goed weet wat u in beeld wilt brengen.

Kijkhoek camera

Wanneer u een overzichtsbeeld wilt hebben van een een object of locatie dan is een 2.8mm een uitstekende lens deze geeft namelijk het grootste overzicht. Veel van onze camerasystemen hebben standaard een 2.8mm lens.

De kijkhoek van de lenzen welke het meest worden verkocht zijn hieronder weergegeven.

2.8 mm: 102 graden
3.6 mm: 92 graden
6.0 mm: 67 graden
12 mm: 38 graden

Zoals ook in bovenstaande afbeelding te zien is kunnen we dus vaststellen dan hoe hoger de aantal mm is hoe kleiner de hoek wordt. Hoe kleiner de kijkhoek hoe meer details het beeld weergeeft. Afhankelijk van wat u in beeld wilt brengen kan dit interessant zijn.

Megapixels en resolutie

Een megapixel (MP of Mpx) is gelijk aan 1 miljoen pixels. De resolutie van een bewakings camera wordt in megapixels aangegeven. Dit is dan de resolutie (of het aantal pixels) die de beeldsensor aankan. Hoe hoger de megapixels des te hoger de resolutie is wanneer je gaat inzoomen. Bedenk dus goed hoe ver de camera van het te filmen object afhangt en in hoeverre u wel of niet naderhand nog dient in te zoomen.

Meer weten waar op te letten bij het kopen van een camerasysteem? Neem vrijblijvend contact op met ons.

 

 

Onze klanten zeggen:

J. vd Marel
J. vd Marel
Lees verder
Na een vervelende inbraak ben ik snel geholpen! Snel een passende offerte en dezelfde week nog de installatie
T. Yedic
T. Yedic
Lees verder
Het was lastig een betrouwbare partij te vinden. Gelukkig bood bewakingscamera kopen onafhankelijk advies. Ons kantoor is nu goed beveiligd voor een mooi bedrag per maand
Patricia Rietveld
Patricia Rietveld
Lees verder
Wij hebben een alarm en camerasysteem gekocht. We vonden het een fijn idee dat als wij weg zijn en het alarm gaat af dat we meteen zélf kunnen meekijken.

Bij camerasysteemkopen.nl bent u verzekerd van:

Vond u dit een handige tip? Deel 'm!

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen