fbpx

Uiterst tevreden

★★★★★
Perfecte systemen, zowel het camera als het alarmsysteem. We zijn goed en snel door jullie geholpen.
- KWB automotive

Prima

★★★★★
We zijn tevreden over de camera's en ook over de installatie. Een prima zeggen wij.
- Tof Elspeet

Jouw camerasysteem en de AVG

AVG camera

Jij hebt of wilt een camerasysteem en 25 mei gaat de nieuwe wet AVG in. Mag ik nu nog wel alles gewoon filmen zoals voorheen? En wat moet je doen met de beelden? Moet je die opslaan of juist niet? Wij beantwoorden deze belangrijke vragen voor je wat het betekent voor jouw camerasysteem en de AVG. Maar eerst een stukje achtergrond:

Wat is de AVG eigenlijk?

Je kunt er bijna niet meer omheen. Of je nu een bedrijf hebt en deze AVG proof moet maken of dat je het voorbij ziet komen wanneer je ergens iets aanschaft op een webshop. De AVG.  De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is een privacywet die geldt in de hele Europese Unie (EU). Dankzij de AVG is de bescherming van persoonsgegevens in alle landen van de EU op dezelfde manier geregeld en gelden in elke lidstaat dezelfde regels. Hiervoor bestonden er natuurlijk ook al regels maar er worden nu strakkere richtlijnen voor opgesteld. Je gegevens worden dus beter beschermd en gewaarborgd. Dit geldt voor documentatie en persoonsgegevens maar ook voor beelden en opnamen.

Jouw camerasysteem en de AVG

Terug naar je camerasysteem. Wat moet je nu doen met de beelden die je (dagelijks) vastlegd. Dit is misschien wel de eerste gedachte die door je heen gaat. Want, jij hebt immers een investering gedaan in een (nieuw) camerasysteem. Gelukkig is er voor jou weinig veranderd. Jij mag gewoon je eigendommen filmen en je mag hierbij, wanneer dit onvermijdelijk is ook een gedeelte van de openbare weg filmen. Goed nieuws dus.

Is er dan niet waar je rekening mee moet houden? Jawel. Je dient al de mensen die mogelijk in beeld komen te waarschuwen dat dit kan gebeuren. Dit kun je bijvoorbeeld doen om een sticker op te hangen op een plek waar iedereen dit kan zien voordat zij in beeld komen. Mensen kunnen er dan nog zelf voor kiezen om een andere route te nemen of om niet bij jouw in te breken. Let er dus op dat de sticker of het bord goed in beeld is en hier geen discussie over mogelijk is.

Wil je een camerasysteem kopen bij ons en wil je weten hoe wij met je persoonsgegevens omgaan? Lees dan hier ons privacy beleid

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll naar top

BEVEILIG UW GEZIN VANDAAG NOG!

Vraag een offerte aan