Tips & Informatie

Hoe lang kan ik mijn camerabeelden opnemen?

Hoe ver kan ik terug kijken naar mijn camerabeelden?

Dit is wellicht één van de meest voorkomende vragen die wij als installateur horen. Eigenlijk is hier geen pas klaar antwoord op. Gelukkig zijn er wel berekeningen waar wij vanuit kunnen gaan alvorens dat wij u een camerasysteem bij u aanbieden. Om goed te kunnen berekenen hoe lang u uw beelden kunt terugkijken is het belangrijk om te weten wat voor camera’s u heeft en met hoeveel frames per seconde deze beelden opslaat. Daarnaast is het van belang dat u weet of de recorder met de H264 of H265 protocol.

Hoe worden de beelden opgeslagen?

Er zijn verschillende manieren om camerabeelden op te slaan. De meest gekozen en uitstekende oplossing is op een harddisk in een recorder welke op locatie staat. De beelden worden dan rechtstreeks van de camera opgeslagen op een harddisk waar u ze weer vanaf kunt “lezen” wanneer u de beelden op een later tijdstip wilt bekijken.

Camerabeelden opslaan op MicroSD card

Het is ook mogelijk om in sommige modellen camera’s een microSD card te stoppen. Een microSD card is ongeveer net zo groot van formaat als een simkaart en kan rechtstreeks in een camera worden gestopt. Het toevoegen van een MicroSD kaart is vrij eenvoudig maar kent wel zijn gebreken. Een microSD kaart heeft een maximaal aantal cicle, dat betekend dat deze ca 100 (afhankelijk van het type kaartje) dagen werken en dan beginnen te slijten en uiteindelijk niet meer opnemen. Daarnaast heeft het de nare eigenschap dat wanneer kwaadwillende weten of gokken dat er wordt opgenomen in de camera dat de kwaadwillende de camera van de muur af slopen, met het vervolg dat de beelden én de camera weg is.

Wat gebeurt er wanneer de harddisk vol is?

Er kunnen verschillende senario’s worden ingesteld wat de recorder moet doen met een volle harddisk. De meest reguliere en standaard instelling is dat de beelden van vooraf aan weer worden overschreven. Wanneer de harddisk vol is begint het opnemen dus gewoon weer vooraf aan.

Onze klanten zeggen:

J. vd Marel
J. vd Marel
Lees verder
Na een vervelende inbraak ben ik snel geholpen! Snel een passende offerte en dezelfde week nog de installatie
T. Yedic
T. Yedic
Lees verder
Het was lastig een betrouwbare partij te vinden. Gelukkig bood bewakingscamera kopen onafhankelijk advies. Ons kantoor is nu goed beveiligd voor een mooi bedrag per maand
Patricia Rietveld
Patricia Rietveld
Lees verder
Wij hebben een alarm en camerasysteem gekocht. We vonden het een fijn idee dat als wij weg zijn en het alarm gaat af dat we meteen zélf kunnen meekijken.

Bij camerasysteemkopen.nl bent u verzekerd van:

Vond u dit een handige tip? Deel 'm!

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen