fbpx

Goed

★★★★★
Onlangs bij jullie een camerasysteem telefonisch gekocht. Ik werd zeer vriendelijk en professioneel geholpen. De installatie is zeer goed verlopen. Ik ben zeer tevreden over de camerabeelden. Ik zie wat ik wil zien.
- Legal van Engel

Echt 5 sterren waard.

★★★★★
Niet om te slijmen maar alles is goed. Je hebt altijd te maken met instellingsproblemen maar jullie hebben dat snel en kundig opgelost. Jullie zijn goed bereikbaar en denken met mij mee.
- De heer Kuik

Hoe lang kan ik mijn camerabeelden opnemen?

Recorder

Hoe ver kan ik terug kijken naar mijn camerabeelden?

Dit is wellicht één van de meest voorkomende vragen die wij als installateur horen. Eigenlijk is hier geen pas klaar antwoord op. Gelukkig zijn er wel berekeningen waar wij vanuit kunnen gaan alvorens dat wij u een camerasysteem bij u aanbieden. Om goed te kunnen berekenen hoe lang u uw beelden kunt terugkijken is het belangrijk om te weten wat voor camera’s u heeft en met hoeveel frames per seconde deze beelden opslaat. Daarnaast is het van belang dat u weet of de recorder met de H264 of H265 protocol. 

Hoe worden de beelden opgeslagen?

Er zijn verschillende manieren om camerabeelden op te slaan. De meest gekozen en uitstekende oplossing is op een harddisk in een recorder welke op locatie staat. De beelden worden dan rechtstreeks van de camera opgeslagen op een harddisk waar u ze weer vanaf kunt “lezen” wanneer u de beelden op een later tijdstip wilt bekijken. 

Camerabeelden opslaan op MicroSD card

Het is ook mogelijk om in sommige modellen camera’s een microSD card te stoppen. Een microSD card is ongeveer net zo groot van formaat als een simkaart en kan rechtstreeks in een camera worden gestopt. Het toevoegen van een MicroSD kaart is vrij eenvoudig maar kent wel zijn gebreken. Een microSD kaart heeft een maximaal aantal cicle, dat betekend dat deze ca 100 (afhankelijk van het type kaartje) dagen werken en dan beginnen te slijten en uiteindelijk niet meer opnemen. Daarnaast heeft het de nare eigenschap dat wanneer kwaadwillende weten of gokken dat er wordt opgenomen in de camera dat de kwaadwillende de camera van de muur af slopen, met het vervolg dat de beelden én de camera weg is. 

Wat gebeurt er wanneer de harddisk vol is? 

Er kunnen verschillende senario’s worden ingesteld wat de recorder moet doen met een volle harddisk. De meest reguliere en standaard instelling is dat de beelden van vooraf aan weer worden overschreven. Wanneer de harddisk vol is begint het opnemen dus gewoon weer vooraf aan. 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll naar top