Tips & Informatie

Draadloze bewakingscamera oplossingen

Wij krijgen heel vaak de vraag of we ook een draadloze bewakingscamera leveren. We begrijpen dit, want hoe fijn is het als je geen draden hoeft te trekken. En hoe minder draden hoe minder kans op storingen. Toch? In de praktijk werkt het helaas niet zo. We zullen u uitleggen waarom.

Draadloze bewakingscamera’s bestaan niet

Wie denkt dat er draadloze camera’s bestaan komt bedrogen uit. Een camera heeft namelijk altijd voeding nodig en dit maakt een camera meteen niet meer draadloos. U moet er dus altijd voor zorgen dat een camera in de buurt van een stroompunt zit of de kabel richting het stroompunt trekken.

Kabels trekken is hetgeen waar veel mensen tegenop zien en waardoor het verzoek voor een draadloze bewakingscamera vaak wordt gedaan. Wilt u zelf geen kabels trekken dan kunnen wij dit natuurlijk voor u doen maar we bieden ook een alternatieve oplossing. We kunnen van uw netstroomvoorzienning een netwerk maken en op deze wijze is het mogelijk om een IP camerasysteem aan te sluiten op uw recorder.  Op deze manier is uw camera het grootste gedeelte draadloos voor wat betreft de kabels wegwerken. U geniet dan echter wel van kwaliteit van een bedraad camerasysteem wat niet het geval is als u kiest voor een camera die op wifi werkt.

Werkt deze oplossing overal?

Bij de aanschaf van een camerasysteem komt natuurlijk veel kijken. Wanneer u ervoor kiest om met deze draadloze camera oplossing te gaan werken dan dient u eerst bij de leverancier van uw internetverbinding te informeren of zij het gebruik van Devolo’s accepteren. Wij zetten develo’s in voor bovenstaande ‘draadloze’ opties. Wij weten inmiddels dat de internetprovider Ziggo helaas geen devolo’s accepteerd waardoor deze oplossing helaas niet mogelijk is.

Wilt u meer weten over wat voor u de beste optie is om zo min mogelijk draden te hoeven trekken en toch een goed camerasysteem te installeren neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag vrijblijvend.

Onze klanten zeggen:

J. vd Marel
J. vd Marel
Lees verder
Na een vervelende inbraak ben ik snel geholpen! Snel een passende offerte en dezelfde week nog de installatie
T. Yedic
T. Yedic
Lees verder
Het was lastig een betrouwbare partij te vinden. Gelukkig bood bewakingscamera kopen onafhankelijk advies. Ons kantoor is nu goed beveiligd voor een mooi bedrag per maand
Patricia Rietveld
Patricia Rietveld
Lees verder
Wij hebben een alarm en camerasysteem gekocht. We vonden het een fijn idee dat als wij weg zijn en het alarm gaat af dat we meteen zélf kunnen meekijken.

Bij camerasysteemkopen.nl bent u verzekerd van:

Vond u dit een handige tip? Deel 'm!

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen