fbpx

Goed

★★★★★
Onlangs bij jullie een camerasysteem telefonisch gekocht. Ik werd zeer vriendelijk en professioneel geholpen. De installatie is zeer goed verlopen. Ik ben zeer tevreden over de camerabeelden. Ik zie wat ik wil zien.
- Legal van Engel

Echt 5 sterren waard.

★★★★★
Niet om te slijmen maar alles is goed. Je hebt altijd te maken met instellingsproblemen maar jullie hebben dat snel en kundig opgelost. Jullie zijn goed bereikbaar en denken met mij mee.
- De heer Kuik

DORI methode, wat is het en wat kan ik ermee?

dori cctv

Wat is de DORI Methode?

In DORI methode is gespecificeerd tot welke afstand de camera kan:

(D) Detecteren
(O) Observeren
(R) Herkennen
(I) Identificeren.

Elke camera heeft andere specificaties. Het is dus niet zonder meer dat er vooraf verteld kan worden welke camera geschikt is voor uw situatie. We gaan in het kort uitleggen waar u meer aan heeft bij het kiezen van een goede camera, geschikt voor uw toepassing.

Dori (detecteren)

Uw camerasysteem kan vastleggen dat er beweging is op deze afstand. Uw camera kan nog niet zien wat iemand voor handelingen verricht. Wel is er te zien dát er iets is. In de praktijk komt het erop neer dat er een schim te zien is welke er normaal gezien niet is.

dOri (Observeren)

Uw camerasysteem heeft iets gedetecteerd. Nu is het ook mogelijk om te zien wát het is en wat voor bewegingen er word gemaakt. Er is bijvoorbeeld te zien dat er wordt ingebroken. Het is nog niet goed te zien wáármee er wordt ingebroken.

doRi (Herkennen)

Wanneer er bij u wordt ingebroken dan is het altijd goed om zoveel mogelijk informatie te verzamelen om ervoor te zorgen dat de opsporing voldoende informatie heeft om de verdachte te kunnen opsporen. Met het herkennen van de “tools” van de inbreker maakt dit het een stuk gemakkelijker.

dorI (identificatie)

Wanneer deze optie zich voor doet is dit de beste keus, er is namelijk goed te zien wie er in beeld is. U kunt zelfs zien of iemand littekens, piercings of tatoeages heeft. Wanneer er ook wordt gekozen voor een color view camera dan is zelfs tijdens de nachtelijk uren te zien wat voor kleur haren iemand had of welke kleur sokken!

Maar, hoe werkt het nu?

Een fabrikant geeft zijn bewakingscamera een DORI classificatie. bij veel camera’s worden deze nu aangegeven in de specificaties omdat de DORI methode over de gehele wereld wordt gebruikt. Hieronder hebben wij een een afbeelding geplaatst waarbij u een goede indruk krijgt van de DORI methode.

dori methode

Wanneer u kiest voor een kiest voor een lease bewakingscamera vraag dan aan de adviseur naar de DORI meters. Uw adviseur zal dan in overleg met u de juiste camera selecteren om voor u het beste resultaat te krijgen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll naar top