Offerte bewakingscamera

Cloud camera

Camerabeelden bekijken via uw beveiligingscamera of app kan handig zijn maar als er onverhoopt iets gebeurd dan wilt u de beelden ook opgenomen hebben. Met opgenomen beelden kan de politie daders identificeren bij ongewenste voorvallen. Het opnemen van camerabeelden kan op verschillende manieren, zoals met behulp van een SD kaart, een NVR een NAS of via opslag in de cloud, ook wel een cloud camera genoemd

Camerabeelden opnemen op een SD kaart

Allereerst kunt u beelden opnemen via de camera zelf. Sommige camera’s hebben ruimte voor een SD kaart waarmee de beelden direct in de camera kunnen worden opgeslagen. Dit is handig in situaties waarbij het lastig is om de camera aan te sluiten op een NVR of NAS. Het nadeel is echter dat geheugenkaartjes relatief snel vol zitten. Dit neemt het continu monteren en demonteren van de camera met zich mee en het risico dat u nooit exact weet wanner de SD kaart vol is. En wat als dit net op het verkeerde moment was en u hierdoor belangrijke beelden mist.

NVR recorder en camerabeelden

Een veiligere oplossing is om de IP camera aan te sluiten op een NVR. We spreken hier van een Netwerk Video Recorder. De recorder kan voorzien in stroom naar de camera’s toe en tegelijk de beelden opnemen voor een bepaalde tijd. Deze oplossing is minder storingsgevoelig dan de eerder genoemde oplossing. Via een monitor zoals een televisie of de computer kunnen de opgeslagen beelden worden teruggekeken.

Camerabeelden opslaan op een NAS

Een andere optie die op een soortgelijke manier werkt is om in plaats van een recorder een NAS aan te schaffen. Een NAS is een apparaatje (in de meeste gevallen een stuk kleiner dan een NVR) die als opslag kan dienen voor de camera beelden. Het grote voordeel van een NAS is dat hij voor meer dingen gebruikt kan worden dan alleen video opslag. Een NAS kunt u het beste vergelijken met een grote harde schijf maar dan één die op het netwerk wordt aangesloten en niet op een USB poort van een laptop of desktop. Op deze harde schijf kan iedereen binnen een gezin of een bedrijf een account krijgen waar je naast de camerabeelden ook andere dingen kunt opslaan als foto’s, muziek, films of andere bestanden die u niet mag verliezen. De NAS is vervolgens via internet te benaderen en zo kunt u zowel bij de camerabeelden als bij uw belangrijke documenten. Een ander groot voordeel van de NAS ten opzichte van de NVR is dat de eerste alle beelden live kan streamen naar de cloud.

Cloud camera

Waarom is het belangrijk om de beelden ook nog eens te streamen naar de cloud. U kunt de cloud gebruiken om backups te maken van uw camerabeelden maar ook om ze live te streamen. In het slechtste geval wordt er ingebroken en zijn de inbrekers zo slim om de recorder of NAS ook mee te nemen waarna u ook kunt fluiten naar de beelden. Werden deze echter live gestreamed naar de cloud dan is alles voor u opgeslagen en zult u geen belangrijke beelden missen. Met een extra cloud oplossing dekt u het laatste stukje af voor ultieme veiligheid. Zeker in het geval van bedrijven gaan inbrekers of overvallers vaak zo te werk, ze weten dat er camera’s zijn, gaan op zoek naar de recorder of NAS en nemen deze ook mee, is dit het enige wat u heeft dan verdwijnt hierbij ook het bewijsmateriaal.
Een ander voordeel van camera opslag in de cloud is dat u met een internetverbinding meerdere camera’s live kunt volgen. Dit is handig als u bijvoorbeeld meerdere vestigingen heeft van een bedrijf die u vanaf één locatie in de gaten wilt houden. Maar ook een meldkamer kan op de stream worden aangesloten zodat ook zij toegang tot de beelden hebben mocht u dit wensen.

Cloudopslag is in sommige gevallen gratis maar hier zitten altijd beperkingen op qua capaciteit. Wilt u een paar foto’s opslaan in de cloud dan kan dit nog net lukken, wilt u echter zeker zijn van opslag van de beelden van uw camera’s dan heeft u meer capaciteit en opslagruimte nodig. Afhankelijk van een aantal factoren zoals het aantal camera’s, de soort camera’s, het soort beeld en de hoeveelheid die u wilt vastleggen komt hier een bedrag uit. Een Full HD-camerasysteem gebruikt namelijk veel opslag per dag voor beelden. Als het een enkele camera betreft en hij legt alleen beelden vast wanneer er beweging wordt gedetecteerd, dan heeft u veel minder opnamecapaciteit in de cloud nodig. Gaat u uit van een paar euro per maand per camera oplopend tot een paar tientjes per maand bij de grootste oplossing.
Helaas hebben wij veel gesproken met mensen die naar cloud camera opslag overstapten toen het al te laat was. Zij hebben aan de lijven ondervonden dat beelden niet meer beschikbaar waren na een inbraak waarna de schade aanzienlijk groter was dan nodig was geweest. Wij adviseren dan ook altijd een cloudoplossing. Hiermee bent u verzekerd van een goede opslag van u belangrijke beelden en kunt u als extra ook nog eens andere waardevolle documenten veolig stellen. Twee vliegen in één klap dus.

Heeft u al een camera systeem en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor cloud camera opslag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren u graag!
Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen