Tips & Informatie

Camerabewaking voor winkels

Ook in de eerste maanden van 2018 namen de winkeldiefstallen weer toe in Nederland. Vorig jaar deed de politie en het Openbaar Ministerie al een oproep aan winkeliers om te investeren in een camerasysteem en ook nu laten de cijfers zien dat dit geen overbodige luxe is. Camerabewaking voor winkels wordt steeds belangrijker.

Camerabewaking voor winkels tegen diefstal

Omdat er nog steeds voor honderden euro’s per jaar wordt gestolen uit winkels is de investering van een camerasysteem vaak snel terugverdient. In winkels bevinden zich veel dode hoeken die ideaal zijn voor winkeldieven om wat spullen in hun jas of tas te stoppen. De meeste winkeldieven zullen als eerste kijken of er bewakingscamera’s hangen. Zodra ze deze zien zal tot 60% afhaken van een geplande diefstal.

Waarom doet die andere 40% dat niet vraag je je misschien af. Tijdens een grootschalig onderzoek van justitie kwam er vorig jaar aan het licht dat de kwaliteit van de camerasystemen in de meeste winkels erg laag is. Beelden van daders zijn niet duidelijk of de kwaliteit van de opname is erg slecht. Winkeldieven zijn hier ook vaak van op de hoogte en herkennen al van verre een slecht camerasysteem. Zorg er dus altijd voor dat je een kwalitatief goed camerasysteem voor binnen aanschaft.

Waar plaats ik de bewakingscamera’s in mijn winkel?

Hoeveel camera’s je nodig hebt hangt af van de grootte en het soort winkel. Heb je een magazijn? Sta je alleen in een winkel en heb je slecht overzicht en hoe hoeveel uit- en ingangen dien je te bewaken? Bedenk dit eerst en neem dan de risicoplekken door.

Camera’s dienen altijd op risicoplekken te worden opgehangen. Elke winkelier denkt wel aan de hoofdingang en de kassa om daar een camera te hangen. Er zijn echter meer risicoplekken die weleens over het hoofd worden gezien. Voorbeelden hiervan zijn:

  • De achteringang of nooduitgang
  • Het magazijn
  • De nooduitgang
  • Dode hoeken in een winkel
  • De kluis(en)
  • Parkeerplaats(en) buiten

Camerabewaking voor winkels en de investering

Voor met name kleine winkeliers zijn de kosten van enkele honderden euro’s vaak een struikelblok. Wil je diefstal voorkomen en een gevoel van veiligheid creëren?  Denk dan niet alleen aan de kosten die je nu maakt maar ook aan de waarde die je er voor terugkrijgt.

 

Onze klanten zeggen:

J. vd Marel
J. vd Marel
Lees verder
Na een vervelende inbraak ben ik snel geholpen! Snel een passende offerte en dezelfde week nog de installatie
T. Yedic
T. Yedic
Lees verder
Het was lastig een betrouwbare partij te vinden. Gelukkig bood bewakingscamera kopen onafhankelijk advies. Ons kantoor is nu goed beveiligd voor een mooi bedrag per maand
Patricia Rietveld
Patricia Rietveld
Lees verder
Wij hebben een alarm en camerasysteem gekocht. We vonden het een fijn idee dat als wij weg zijn en het alarm gaat af dat we meteen zélf kunnen meekijken.

Bij camerasysteemkopen.nl bent u verzekerd van:

Vond u dit een handige tip? Deel 'm!

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen