Hoe haal ik de camerabeelden mijn bewakingscamera?

Je hoopt dat het nooit gebeurd maar als er onverhoopt toch bij je wordt ingebroken dan heb je hopelijk een camera bewaking systeem die de beelden van de daad heeft vastgelegd. Op het moment dat je aangifte gaat doen bij de politie zullen ze om de camerabeelden vragen.

Bedraad camerasysteem

Heb je thuis een bedraad camerasysteem dan heb je deze gekoppeld aan een DVR. Hier kun je door middel van een usb stick de beelden afhalen die je nodig hebt om aan de politie over te dragen.

Camerabeelden IP camera opslaan

IP camera’s werken met een UTP kabel en zowel de beeldoverdracht als de stroomoverdracht gebeurd via deze kabel. Omdat de beelden niet eerst hoeven worden omgezet kan de IP camera direct op de computer worden aangesloten. Zo kunnen de beelden worden teruggekeken en met speciale software kunnen er gedeeltes worden uitgehaald die je door kunt sturen naar de politie. Ook kan het dat je een SD kaart direct plaatst in de camera en deze er uit haalt als je de beelden nodig hebt.

Beelden opslag NVR

De veiligste optie voor de opslag van camerabeeldenis op een NVR. Net als een DVR is dit een recorder waarop beelden kunnen worden opgeslagen. De NVR wordt aangesloten op de IP camera’s en de beelden worden opgeslagen tot wel 4 weken.

Aanmeldingsregister

Een laatste optie om jouw camera aan te sluiten op het politienetwerk. In België is dit sinds dit jaar verplicht. Volgens een recent artikel op NU.nl blijk dat er op dit moment 200.000 camera’s zijn aangesloten op dit netwerk. De NPB (nationale politiebond) doet een verzoek dat zoveel mogelijk mensen zich hierbij aansluiten. De beelden die worden opgenomen rond jouw wonng zijn nu namelijk nog sneller toegankelijk voor de politie waardoor een misdaad rond jouw woning of op jouw terrein hopelijk nog sneller wordt opgelost.