Offerte bewakingscamera

Tips & Informatie

Camerabeelden opslaan op een NAS

Camerabeelden opslaan en bekijken

Als u een beveiligingscamera heeft aangeschaft dan wilt u deze natuurlijk kunnen bekijken. Het opslaan van beelden is echter nog veel belangrijker. Camerabeelden opslaan kan op verschillende manieren, te weten met met behulp van een SD kaart, een NVR, een NAS of via opslag in de cloud.

In alle van de bovenstaande gevallen kunt u de camerabeelden live volgen via de app. Deze is gratis te downloaden is voor uw smartphone. Hier kunt u echter niet de beelden op opslaan. Om beelden van de bewakingscamera op te kunnen slaan en zult u gebruik moeten maken van een andere oplossing.

Nas camerabeelden bekijken

De nieuwste technologie geeft de mogelijk om de camerabeelden op te slaan op een NAS. Een NAS kunt u het beste vergelijken met een externe hard schijf waarop u beelden kunt opslaan die de camera’s opnemen. Wij zijn om verschillende redenen een groot voorstander om een NAS aan te schaffen boven een NVR.

Camerabeelden opslaan op een NAS

Wij hebben helaas nogal eens meegemaakt inbrekers bij de inbraak meteen de NVR meenemen. Hierop staan de opgenomen beelden van de inbraak waardoor deze ook weg zijn en de inbrekers bijna onmogelijk meer op te sporen zijn.  Dit kan uiteraard ook met een NAS gebeuren maar deze kunt u koppelen met de cloud worden u beelden ook altijd geback-upt naar een externe server die niet door inbrekers is mee te nemen. Dit is dan ook meteen de belangrijkste reden dat wij groot fan zijn en deze manier van camerabeelden opslaan adviseren aan klanten.

Maar er zijn meer redenen waarom wij fan zijn:

Voordelen NAS

  • De NAS kan gekoppeld worden aan cloudopslag waardoor beelden direct gestreamd worden en extern worden opgeslagen
  • Een NAS is vaak kleiner dan een NVR
  • De NAS kan niet alleen gebruikt worden voor het opslaan van beelden. Een NAS kan ook worden ingezet voor het opslaan van bestanden, films en foto’s
  • De NAS ziet er esthetischer uit dan een NVR door zijn kleine formaat en strakke uiterlijk
  • Makkelijk te besturen en in te stellen via de computer

Waar voordelen te vinden zijn zijn er natuurlijk ook nadelen. We hebben hard gezocht en konden er eigenlijk maar één vinden die als nadeel beschouwt kan worden. Een NAS is namelijk in aanchaf wat duurder dan een reguliere NVR. Tegelijkertijd koop je voor dit bedrag extra functies waardoor je geen externe harde schijf hoeft aan te schaffen voor opslag van andere dingen zoals foto of documenten.

Heeft u al een camera systeem en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor cloud camera opslag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren u graag!

Onze klanten zeggen:

J. vd Marel
J. vd Marel
Lees verder
Na een vervelende inbraak ben ik snel geholpen! Snel een passende offerte en dezelfde week nog de installatie
T. Yedic
T. Yedic
Lees verder
Het was lastig een betrouwbare partij te vinden. Gelukkig bood bewakingscamera kopen onafhankelijk advies. Ons kantoor is nu goed beveiligd voor een mooi bedrag per maand
Patricia Rietveld
Patricia Rietveld
Lees verder
Wij hebben een alarm en camerasysteem gekocht. We vonden het een fijn idee dat als wij weg zijn en het alarm gaat af dat we meteen zélf kunnen meekijken.

Bij camerasysteemkopen.nl bent u verzekerd van:

Vond u dit een handige tip? Deel 'm!

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen