Offerte bewakingscamera

Tips & Informatie

Buiten camera of binnen camera

Bij het kiezen van een beveiligingscamera is het natuurlijk belangrijk om te weten waar de camera’s naar moeten “kijken”. Hierbij is het eigenlijk al snel vanzelfsprekend of de beveiligingscamera buiten of binnen moet komen te hangen. Het verschil tussen een binnen en buiten camera kan erg groot zijn. Maar zoals voor zoveel dingen, een buiten camera kan wel binnen hangen maar een binnen camera kan niet buiten hangen. Wat is dan het verschil tussen een binnen en buiten camera?

Buiten camera kopen

Wanneer je een buiten camera koopt dan kies je vaak voor een robuuste camera die tegen weer en wind kan. Meestal zijn dit dan camera’s met een metalen behuizing. Een metalen behuizing is alleen niet vanzelfsprekend voor een buiten camera. Het kan prima dat een buitencamera ook van kunststof word gemaakt. Een buiten camera die van kunststof is gemaakt hoeft niet perse minder goed te zijn. Sterker nog, meestal zijn deze specificaties beter. Doordat de buiten beveiligingscamera meestal hoger wordt opgehangen is dit geen enkel probleem. Een buiten camera moet ook minimaal over de IP67 specificatie beschikken. Wanneer  de camera een IP67 specificatie heeft dan kan de camera buiten geplaatst worden en in stoffige ruimtes.

Binnen camera kiezen

Wanneer moet er dan voor een binnencamera gekozen worden? Dat is eigenlijk een goede vraag, Een binnencamera wordt vaak in gebouwen geplaatst waar veel camera’s moeten komen te hangen. Dit scheelt namelijk ongeveer 10% op de aanschaf prijs. Daarnaast kan een binnen camera veel kleiner zijn dan een buiten camera. Maar wanneer je slechts enkele camera’s nodig hebt is het vaak beter om voor een buiten camera te kiezen. Een buiten camera heeft namelijk veel meer en vaak ook betere specificaties.

Buiten camera monteren en instellen

Wanneer je een buiten camera hebt aangeschaft is het vaak een goed idee om het systeem dan ook te laten installeren. Een buiten camera wordt uiteraard aan de gevel van een pand gehangen en dus moet er geboord worden in de gevel. Wanneer dit niet goed gebeurt dan kan het zo zijn dat er lekkages komen en die voorkomt natuurlijk iedereen graag. Daarnaast dienen de camera’s niet rechtstreeks op de gevel worden gemonteerd maar op een connectionbox. In deze connectionbox komen de kabels bij elkaar en wordt de kabel gemonteerd aan de camera. Wanneer je een beveiligingscamera wilt leasen bij bijvoorbeeld CSK Veiligheid in Beeld BV dan wordt dit natuurlijk altijd goed gedaan.

Buiten camera en de WDR functie

Wanneer je een buiten camera richt bij bijvoorbeeld een lantarenpaal dan wordt lijkt het alsof de verlichting een witte gloed afgeeft. Dit is natuurlijk niet in het echt zo en daarom is er een functie als WDR. Dit is een belangrijke functie voor wat betreft de omgevingsverlichting.

Wil je een buiten camera bestellen?

Heb je er zin in en wil je een beveiligingscamera bestellen dan kun je dit natuurlijk gewoon online bij een aanbieder doen. Maar, waarom kies je er niet voor om gratis advies in de te winnen en een adviseur te vragen om langs te komen. Een goede bedrijf welke goed advies kan geven is vaak ook het juiste bedrijf om er een beveiligingscamera systeem van te kopen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis advies.

 

Onze klanten zeggen:

J. vd Marel
J. vd Marel
Lees verder
Na een vervelende inbraak ben ik snel geholpen! Snel een passende offerte en dezelfde week nog de installatie
T. Yedic
T. Yedic
Lees verder
Het was lastig een betrouwbare partij te vinden. Gelukkig bood bewakingscamera kopen onafhankelijk advies. Ons kantoor is nu goed beveiligd voor een mooi bedrag per maand
Patricia Rietveld
Patricia Rietveld
Lees verder
Wij hebben een alarm en camerasysteem gekocht. We vonden het een fijn idee dat als wij weg zijn en het alarm gaat af dat we meteen zélf kunnen meekijken.

Bij camerasysteemkopen.nl bent u verzekerd van:

Vond u dit een handige tip? Deel 'm!

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen