Tips & Informatie

Beveiligingscamera voor buiten. Waterproof & stofdicht

Je hebt besloten om een camerasysteem aan te schaffen. Wij zien vaak dat dit verschillende redenen kan hebben, meestal is dit bedoeld als preventie. Maar soms helaas ook omdat er al eerder is ingebroken of omdat  je een vervelende situatie in de buurt hebt meegemaakt. Wat ook de reden is, een camerasysteem kan een goede uitkomst bieden. Er zijn echter wel een paar belangrijke punten om op te letten voordat je overgaat tot de aanschaf. De eerste vraag lijkt misschien een voor de hand liggende maar vraagt toch wat aandacht. Is de camera wel geschikt voor buiten gebruik?

Is het de geschikte beveiligingscamera voor buiten?

Je kunt er niet vanuit gaan dat elke bewakingscamera geschikt is voor buitengebruik. Hoe weet je dan of dit wel of niet het geval is? Het van is belang om naar de ‘protectie code’ te kijken. Alle elektronische apparaten krijgen zo’n IP code mee. Dit is het geval bij je magnetron, wasmachine of telefoon. Deze IP codering, oftewel de ‘Ingress Protection’, wordt gebruikt om aan te geven in hoeverre een elektrisch apparaat is beschermd tegen vijandige omgevingen. Vijandige omgevingen als water, stof en vandalisme. Het eerste getal na de IP codering geeft aan in hoeverre je camerasysteem beschermd is tegen het binnendringen van kleine bestanddelen, stof of gruis dus. Erg belangrijk om te weten want je camera hangt nu eenmaal altijd buiten. De code 0 betekent in dit geval geen bescherming. De hoogste code 6 betekent dat hij volledig stofdicht is.

Het tweede getal staat voor de waterdichtheid. Zoals je begrijpt is ook deze belangrijk want een fikse regenbui mag niet de kwaliteit van je camera of camerabeelden aantasten natuurlijk. Ook hier staat de 0 voor geen bescherming en een 9 voor complete waterdichtheid. Omdat je camera nooit een langere tijd compleet onder water staat stellen wij dat een camera met de score 6 als tweede getal voldoende is om deze veilig buiten te hangen zonder dat dit de bewakingscamera beïnvloedt.

Wij verkopen op dit moment camera’s met 3 coderingen.

Zoals je ziet zeggen wij (en andere fabrikanten en leveranciers) dat een IP66 codering voldoende is om deze buiten te kunnen hangen zonder dat je bang hoeft te zijn dat stof, gruis of water een negatief effect hebben op jouw camerabeelden. Zoek je een beveiligingscamera voor buiten selecteer dan altijd eerst op de codering om zeker te zijn van de juiste kwaliteit.

Onze klanten zeggen:

J. vd Marel
J. vd Marel
Lees verder
Na een vervelende inbraak ben ik snel geholpen! Snel een passende offerte en dezelfde week nog de installatie
T. Yedic
T. Yedic
Lees verder
Het was lastig een betrouwbare partij te vinden. Gelukkig bood bewakingscamera kopen onafhankelijk advies. Ons kantoor is nu goed beveiligd voor een mooi bedrag per maand
Patricia Rietveld
Patricia Rietveld
Lees verder
Wij hebben een alarm en camerasysteem gekocht. We vonden het een fijn idee dat als wij weg zijn en het alarm gaat af dat we meteen zélf kunnen meekijken.

Bij camerasysteemkopen.nl bent u verzekerd van:

Vond u dit een handige tip? Deel 'm!

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen