Offerte bewakingscamera

Beveiligingscamera kiezen – de 6 belangrijke vragen!

Welke beveiligingscamera kiezen?

U wilt uw woning of uw bedrijfspand goed beveiligen tegen diefstal en vandalisme. Dat is een goede beslissing. U begint met een zoektocht op internet en ziet door de bomen het bos niet meer. Want wat is nu een goede beveiligingscamera? Een beveiligingscamera kiezen is namelijk nog niet zo makkelijk. Gelukkig kunnen we u daar bij helpen! Er zijn een paar vragen die u helder moet hebben voor uzelf. We hebben een snelle keuzehulp voor u samengesteld om snel de juiste beveiligingscamera te kiezen. Wil u een camerasysteem leasen? Gebruik dan de lease keuzehulp en ontvang direct een offerte.

Vraag 1: Hoeveel bewakingscamera’s heb ik nodig?

Beveiligingscamera kiezen - de 6 belangrijke vragen!

U kunt camerasystemen kopen met 4 camera’s, 8 beveiligingscamera’s of zelfs complete sets met 16 camera’s

Bij de gemiddelde (tussen)woning volstaat een set met 4 camera’s. Heeft u echter een vrijstaande woning of een extra gebouw als een garage die je wilt beveiligen? Dan is een set met 8 camera’s een betere optie. Ook kunt u kiezen voor een set met 4 camera’s met eventueel een 5e losse camera erbij. Ook als de voorkeur uitgaat naar een kleinere kijkhoek is het een goed idee om voor een set te gaan met meer camera’s. Een set met 16 camera’s is vanzelfsprekend nodig als je een groot oppervlak of veel verschillende objecten wilt bewaken. Deze worden vaak gebruikt voor het beveiligen van grote terreinen of loodsen en magazijnen.

Vraag 2: Een draadloos of bedraad camerasysteem?

Wilt u een draadloze set of een bedrade variant. Allereerst is het belangrijk te weten dat ook draadloze camera’s niet compleet draadloos zijn. Elke camera heeft voeding nodig en zal er dus altijd een stroompunt aanwezig moeten zijn. Deze kunt u op onze website vinden als IP camerasystemen. Heeft een camerasysteem met 16 camera’s de voorkeur? Dan is een IP camerasysteem altijd nog makkelijker dan dat er draden getrokken moeten worden van alle camera’s naar de recorder.

In het verleden waren de beelden en opnames met een draadloos systeem minder stabiel. Dit is inmiddels wat achterhaald maar met een bedraad systeem creëer je wel wat extra zekerheid. Bij een draadloos systeem krijg je wel te maken met een afstand beperking om storingsvrije beelden over te brengen. Deze ligt meestal rond 15 – 20 meter.

Vraag 3: Welke recorder heb ik nodig voor mijn bewakingscamera?

NVR4108-8P-4KS2

Als u besloten heeft hoeveel beveiligingscamera’s u nodig heeft kunt u kiezen deze los aan te schaffen of in complete set. Het voordeel van de complete sets is dat deze goed op elkaar zijn afgesteld en dat de juiste recorder is bijgevoegd. Er zijn genoeg ingangen voor de camera’s en er is voldoende opname capaciteit. Dit zijn twee belangrijke punten waarnaar gekeken moet worden als u de recorder los wilt aanschaffen

Vraag 4: Wilt u overdag en ’s nachts opnames maken?

Als u zowel overdag als in de nacht goede opnames wilt maken dan moet je kiezen voor een infrarood camera. Door de infrarood verlichting kun je namelijk ook in het donker goed ‘zien’. De infrarood lens zal ’s nachts automatisch geactiveerd worden. Bij elke beveiligingscamera staat vermeld hoever het infrarood bereik is waarbij er nog steeds scherpe beelden zichtbaar zijn.

Camera

Vraag 5: Aantal pixels van de bewakingscamera

Hoe hoger het aantal pixels hoe groter en duidelijker het beeld toch? Dat klopt zeker voor stilstaand beeld. Maar meestal als er iets gebeurt wat belangrijk  is om op te nemen dan is het bewegend beeld. Naast de megapixels zijn dan FPS belangrijk, oftewel de frames per second. Hoe meer beelden per seconde, hoe beter details zichtbaar zijn bij bewegende beelden. Doorgaans filmen beveiligingscamera’s met 25 of 30 frames per seconde, maar dat kan ook anders zijn. De specificaties hiervoor vindt u terug bij de beschrijving van elke beveiligingscamera hier op de website.

Vraag 6: Moet ik een beveiligingscamera kiezen voor binnen op buiten?

Of de camera voor binnen of buiten is belangrijk om vooraf te bepalen. Alle elektronische apparaten (dus ook andere items dan bewakingscamera’s) krijgen een IP-code mee. Deze code geeft aan in hoeverre het apparaat stofvrij en waterbestendig is. Om een camera goed buiten te laten functioneren heeft de camera minimaal een IP67 codering nodig. Meer weten? Lees dan hier hoe IP codering werkt

Zijn bovenstaande vragen allemaal voor duidelijk beantwoord dan bent u al een heel eind om een goede beslissing te maken voor het juiste camerasysteem. Doorloop deze via onze keuzehulp stappen om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Komt u er niet uit of is niet alles duidelijk dan kunt u altijd contact met ons opnemen

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen