Beveiligingscamera kiezen

Welke beveiligingscamera kiezen?

Je wilt je woning of je bedrijfspand goed beveiligen tegen diefstal en vandalisme. Goede beslissing. Je begint met je zoektocht op internet en ziet door de bomen het bos niet meer. Want wat is nu een goede camera en voor welk doel? Een beveiligingscamera kiezen is nog niet zo makkelijk. Gelukkig gaan we je daar bij helpen! Er zijn een paar vragen die je helder moet hebben voor jezelf. We hebben een snelle keuzehulp voor je samengesteld maar je kunt ook hieronder de uitgebreidere versie lezen.

Hoeveel bewakingscamera’s heb ik nodig?

Je kunt camerasystemen kopen met 4 camera’s, 8 beveiligingscamera’s of zelfs complete sets met 16 camera’s

Bij de gemiddelde (tussen)woning volstaat een set met 4 camera’s. Heb je echter een vrijstaande woning of een extra gebouw als een garage die je wilt beveiligen? Dan is een set met 8 camera’s een betere optie. Ook als je een kleinere kijkhoek wilt is het een goed idee om voor een set te gaan met meer camera’s. Een set met 16 camera’s is vanzelfsprekend nodig als je een groot oppervlak of veel verschillende objecten wilt bewaken.

Een draadloze of bedrade set?

Wil je een draadloze set of een bedrade variant. Allereerst is het belangrijk te weten dat ook draadloze camera’s niet compleet draadloos zijn. Elke camera heeft voeding nodig en zal er dus altijd een stroompunt aanwezig moeten zijn. Heb je echter gekozen voor een variant met 16 camera’s is dit altijd nog makkelijker dan dat er draden getrokken moeten worden van alle camera’s naar de recorder. In het verleden waren de beelden en opnames met een draadloos systeem minder stabiel. Dit is inmiddels wat achterhaald maar met een bedraad systeem creëer je wel wat extra zekerheid. Bij een draadloos systeem heb je ook een afstand beperking om storingsvrije beelden over te brengen. Deze ligt meestal rond 15 – 20 meter.

Welke recorder heb ik nodig?

Als je besloten hebt hoeveel beveiligingscamera’s je nodig hebt kun je kiezen deze los aan te schaffen of in een complete set. Het voordeel van de complete sets is dat deze goed op elkaar zijn afgesteld. Je weet dat je de juiste recorder hebt en dat deze past bij de camera’s. Er zijn genoeg ingangen voor de camera’s en er is voldoende opname capaciteit. Dit zijn twee belangrijke punten waar je naar moet kijken als je de recorder los wilt aanschaffen

Wil je overdag en ’s nachts opnames maken?

Als je zowel overdag als in de nacht goede opnames wilt maken dan moet je kiezen voor een infrarood camera. Door de infrarood verlichting kun je namelijk ook in het donker goed ‘zien’. De infrarood bewakingscamera zal ’s nachts automatisch geactiveerd worden.

Aantal pixels van de bewakingscamera

Hoe hoger het aantal pixels hoe groter en duidelijker het beeld toch? Dat klopt en zeker voor stilstaand beeld. Maar meestal als er iets gebeurt wat nodig is om op te nemen dan is het bewegend beeld. Naar de megapixels zijn dan FPS belangrijk, oftwel de frames per second. Hoe meer beelden per seconde, hoe beter details zichtbaar zijn bij bewegende beelden. Doorgaans filmen beveiligingscamera’s met 25 of 30 frames per seconde, maar dat kan ook anders zijn.

Is de camera voor binnen op buiten?

Of de camera voor binnen of buiten is belangrijk vantevoren te bepalen. Alles electronische apparaten (dus ook andere dingen dan bewakingscamera’s) krijgen een IP-code mee. Deze code geeft aan in hoeverre het apparaat stofvrij en waterbestendig is. Om een camera goed buiten te laten functioneren heeft de camera minimaal een IP67 codering nodig. Meer weten? Lees dan hier hoe IP codering werkt

Heb je bovenstaande vragen allemaal voor jezelf beantwoord dan ben je al een heel eind om een goede beslissing te maken voor het juiste camerasysteem. Kom je er nog steeds niet uit is niet alles duidelijk dan kun je altijd contact met ons opnemen