Offerte bewakingscamera

Alarmverificatie

Alarmverificatie

U hoopt dat inbrekers ervan doorgaan zodra er een luid alarm afgaat. Echter is dit tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Het merendeel van de mensen vertrouwt hierop en dat weet de inbreker vaak ook. Ze slaan alsnog hun slag of maken het alarm onklaar waardoor er niks aan de hand lijkt te zijn.

Alarmverificatie is de oplossing

De beste manier om dit aan te voorkomen is door middel van alarmverificatie. Hiermee vergroot u meteen de kans dat de inbrekers worden opgepakt. Voor alarmverificatie heeft een camerasysteem nodig en een abonnement op de meldkamer. Wanneer u dan naast je alarmsysteem ook een camerasysteem heeft dan is het mogelijk om je aan te sluiten voor alarmverificatie. Hiermee beveiligt u het pand extra. Er kan namelijk direct op ingesprongen worden als er iets mis is rond de woning of het pand.

Hoe werkt alarmverificatie?

Stel u heeft een alarminstallatie en hebt hiernaast ook een camerasysteem, dan kunt u gebruik maken van alarmverificatie. Als er een alarmsignaal afgaat van het te bewaken huis of pand komt de alarmcentrale in actie. Zij loggen in op het camerasysteem en kunnen hiermee zien waardoor het alarm geactiveerd wordt. Omdat de alarmcentrale direct in verbinding staat met de alarmdiensten kunnen zij direct aanwijzingen geven aan een bewakingsdienst of politie.

Wat is het voordeel van alarmverificatie?

Sinds een paar jaar reageert de politie niet meer op elke alarmmelding. Meldingen waar de politie wel direct op afkomt zijn de geverifieerde meldingen. Zodra de centralisten zien op de beelden dat er een inbraak of overval plaatsvindt kunnen zij deze geverifieerde melding bij de politie plaatsen door bijvoorbeeld direct de beelden door te zetten. De politie geeft hier direct de hoogste prioriteit aan. Deze snelheid van handelen verkleint inbraak schade. En uiteraard vergroot u hiermee de pakkans van de daders. Alarmverificatie zorgt dus eigenlijk voor een filter naar de politie toe. Hierdoor kan er worden vastgesteld wanneer er loos alarm is maar kan er juist extra snel worden ingegrepen worden als dit nodig is.

Meer weten over alarmverificatie?

Wij hebben samenwerkingen met meldkamers die de alarmverificatie kunnen regelen voor u. Door onze samenwerking weet u zeker dat u de beste prijs krijgt tegen de beste voorwaarden. Wilt u meer weten hierover of bent u op zoek naar advies welk camerasysteem het beste past bij uw alarmsysteem dan vragen wij u contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder!

Scroll naar top

Direct een gratis offerte aanvragen